ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Προβάδισμα Με'ι'μαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

 Προβάδισμα Με'ι'μαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ


Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των ψήφων στις «γαλάζιες» εκλογές, με τους υποψήφιους να έχουν μεταβεί στα γραφεία τους για να περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Η συμμετοχή των νεοδημοκρατών που προσήλθαν στις κάλπες ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τουλάχιστον 375.000 να ψηφίζουν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Προβάδισμα Με'ι'μαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται στις 23:00 απόψε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην κούρσα διαδοχής αλλά είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ασφαλές αποτέλεσμα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι θα υπάρξει μάχη για την δεύτερη και την τρίτη θέση μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τέταρτο τον 'Αδωνι Γεωργιάδη. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο Β´ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ» αναφέρουν κύκλοι από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Αντίστοιχες πληροφορίες διαρρέει και ο κύκλος του Απόστολου Τζιτζικώστα, που τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 197 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 16.500 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 10.650, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8.400 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 3.050.

Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων, που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της αντιπαράθεσης, εάν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή και με τι προϋποθέσεις.


Αργά το βράδυ και εφόσον υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα θα γίνουν οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων οι οποίοι αυτή την ώρα είναι στα γραφεία τους και υποδέχονται τα αποτελέσματα με τα επιτελεία τους.Μετά από την πρώτη παράταση, ο Γ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες και τόνισε ότι οι εφορευτικές επιτροπές μπορούσαν κατά την κρίση τους να κρατήσουν ανοιχτές τις κάλπες για να ψηφίσουν όλοι όσοι το επιθυμούσαν.
Μηνύματα ενότητας
Προβάδισμα Με'ι'μαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
Μηνύματα υπέρ της ενότητας, που αποδεικνύεται το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ, έστειλαν και οι 4 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί η παράταξη σε κυρίαρχη δύναμη, ώστε να μπορέσει «να απαλλάξει την χώρα από την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή είχαν απευθύνει νωρίτερα και οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος, εστιάζοντας στην ανάγκη για ενότητα.
Προβάδισμα Με'ι'μαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
«Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ο μεγάλος νικητής είναι η ΝΔ που θα προχωρήσει με αισιοδοξία για το μέλλον αναδεικνυόμενη σε κυρίαρχη δύναμη» δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης που ψήφισε λίγο πριν τις 13.30.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο μήνα, σημείωσε: «Όλοι είμαστε χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε».
Προβάδισμα Με'ι'μαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε σε εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά χαρακτηρίζοντας «ημέρα γιορτής» τη σημερινή για τη ΝΔ και εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η παράταξη «θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη από αυτή την εκλογική διαδικασία» ενώ έκανε λόγο για μαζική συμμετοχή στην διαδικασία και κάλεσε όσους δεν έχουν πάει να ψηφίσουν να σπεύσουν.
«Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί, ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μία παράταξη όπως την ονειρευόμαστε...η οποία θα πάρει σύντομα τις τύχες της χώρας στα χέρια της και θα βελτιώσει την ζωή των ανθρώπων» ήταν το μήνυμα του Άδ. Γεωργιάδη ο οποίος ψήφισε στο Περιστέρι και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμμετοχή των νεοδημοκρατών στην εκλογική διαδικασία θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Προβάδισμα Με'ι'μαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
«Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής, οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της ΝΔ στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη ΝΔ. Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά...για μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από το Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης ψήφισε στην Κρήτη επισημαίνοντας:
Μεγάλη προσέλευση κόσμου και στο εκλογικό κέντρο του Λονδίνου
Μεγάλη προσέλευση κόσμου και στο εκλογικό κέντρο του Λονδίνου
«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».
Μία σύντομη- πλην αιχμηρή- δήλωση έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τη ΝΔ να χρησιμοποιήσει την ενότητα ως όπλο για να απομακρύνει την «ανίκανη και αδίστακτη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τέως πρωθυπουργός, αφότου ψήφισε στην Κηφισιά, εξέφρασε την πεποίθηση πως η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενότητα, η οποία- όπως υπογράμμισε- αποτελεί και την μεγάλη προϋπόθεση «για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση».
Νωρίς το πρωί, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Νατάσα και χωρίς να κάνει δηλώσεις.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου