ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Ας κάνουν ό,τι θέλουν-Εργαζόμενοι: Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Ας κάνουν ό,τι θέλουν-Εργαζόμενοι: Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός

Μπροστά το ενδεχόμενο νέου γύρου ταλαιπωρίας είναι οι Θεσσαλονικείς καθώς οι εργαζόμενοι έστειλαν νέα διορία στον Υπουργό Μεταφορών, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν πως θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αν δεν πληρωθούν ως την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου καθώς είναι απλήρωτοι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
«Πάλι κινητοποιήσεις;» διερωτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. «Πριν λίγο καιρό συμφωνήσαμε να δώσει το ελληνικό δημόσιο προκαταβολικά, δύο δόσεις προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοί των ανθρώπων που έχουν δουλέψει. Τώρα γιατί κάνουν κινητοποιήσεις;», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:
«Αυτό είναι πρόβλημα της Διοίκησης του ΟΑΣΘ. Ας κάνουν κινητοποιήσεις ας κάνουν ότι θέλουν. Ας μαζέψουν τα έξοδα που έχει ο ΟΑΣΘ, να τα εξορθολογίσουν και ας προχωρήσουν μία σύμβαση, που δεν έχει κανένας άλλος ιδιώτης ή επιχείρηση, όχι στην Ελλάδα, στον κόσμο», ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.
Κάνοντας ένα βήμα ακόμη, εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για υποκινούμενες απεργίες. «Υπάρχει μία πάγια πρακτική στη Θεσσαλονίκη όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα να βγάζουν κάποιους εργαζόμενους στο δρόμο» είπε και συμπλήρωσε: « Το λέω καθαρά. Μέρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι μέτοχοι του ΟΑΣΘ και πολύ μεγάλο ποσοστό των υπολοίπων είναι συγγενείς των μετόχων του ΟΑΣΘ. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τα ξέρει αυτά 60 χρόνια» σημείωσε ο υπουργός.
Η απάντηση των εργαζομένων
«Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός… λυπόμαστε για λογαριασμό του», απάντησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης. «Λυπάμαι για τον υπουργό Μεταφορών που ντροπιάζει και ειρωνεύεται 2.300 εργαζόμενους εννοώντας ότι είναι φερέφωνα της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη την εργοδοσία, αλλά πολιτικές τέτοιες οι οποίες θα προσδιορίζουν το μέλλον της εργασίας τους και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Λυπούμαστε πραγματικά», υπογράμμισε ο κ.Τσερμενίδης.
thessnews.gr

3 σχόλια:

  1. πάντως ο Τσερμενίδης, γνωστό φασισταριό, είναι σίγουρα τσιράκι της εργοδοσίας (που κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι μέτοχοι που ακούμε συνέχεια) και μαζί κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Κρατικοδίαιτοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, ο καρκίνος της κοινωνίας μαζί με τα αφεντικά φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Γενάρη που θα πάει η κάρτα 45 ευρώ καμιά απεργία δεν παίζει να κάνετε ε? Μόνο να μας τραμπουκίζετε αν δεν έχουμε λεφτά για εισιτήρια. Σιχάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΕΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΟΑΣΘ10 Νοεμβρίου 2016 στις 10:32 π.μ.

    Είναι εύκολο να βγαίνεις και να βρίζεις ανώνυμα ειδικά αν έχεις άγνοια στο θέμα , γιατί δεν έχει κόστος πάντως αν όλοι οι εργαζόμενοι είχαν έναν Τσερμενίδη τότε ίσως η Ελλάδα και οι εργαζόμενοι να μην είχαν φτάσει σε αυτήν την άθλια κατάσταση όσον αφορά τα εργασιακά ευτυχώς έχουμε αυτόν μπροστά και δεν έχουμε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή