ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

''Καρφιά'' Σπίρτζη για τις προειδοποιήσεις εργαζομένων στον ΟΑΣΘ περί νέων κινητοποιήσεων



Μπροστά στο ενδεχόμενο νέου γύρου ταλαιπωρίας είναι οι Θεσσαλονικείς καθώς οι εργαζόμενοι έστειλαν νέα διορία στον Υπουργό Μεταφορών, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

"Πάλι κινητοποιήσεις;" διερωτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Χ.Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. " Πριν λίγο καιρό συμφωνήσαμε να δώσει το ελληνικό δημόσιο προκαταβολικά, δύο δόσεις προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοί των ανθρώπων που έχουν δουλέψει. Τώρα γιατί κάνουν κινητοποιήσεις;" τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Αυτό είναι πρόβλημα της Διοίκησης του ΟΑΣΘ. Ας κάνουν κινητοποιήσεις ας κάνουν ότι θέλουν. Ας μαζέψουν τα έξοδα που έχει ο ΟΑΣΘ, να τα εξορθολογίσουν και ας προχωρήσουν μία σύμβαση, που δεν έχει κανένας άλλος ιδιώτης ή επιχείρηση, όχι στην Ελλάδα, στον κόσμο", ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.
Επιπλέον, έκανε έμμεση αναφορά για υποκινούμενες απεργίες. "Υπάρχει μία πάγια πρακτική στη Θεσσαλονίκη όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα να βγάζουν κάποιους εργαζόμενους στο δρόμο" είπε και συμπλήρωσε: " Το λέω καθαρά. Μέρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι μέτοχοι του ΟΑΣΘ και πολύ μεγάλο ποσοστό των υπολοίπων είναι συγγενείς των μετόχων του ΟΑΣΘ. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τα ξέρει αυτά 60 χρόνια" σημείωσε ο υπουργός.
Οι εργαζόμενοι απαντώντας στις παραπάνω αναφορές του υπουργού τόνισαν μέσω του ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'': "Εκτός τόπου και χρόνου είναι ο υπουργός. Λυπόμαστε για λογαριασμό του", είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης. "Λυπάμαι για τον υπουργό Μεταφορών που ντροπιάζει και ειρωνεύεται 2.300 εργαζόμενους εννοώντας ότι είναι φερέφωνα της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη την εργοδοσία, αλλά πολιτικές τέτοιες οι οποίες θα προσδιορίζουν το μέλλον της εργασίας τους και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Λυπούμαστε πραγματικά" υπογράμμισε ο κ.Τσερμενίδης.
 thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου