ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Λειτουργούν κανονικά από αύριο οι λαϊκές αγορές

Λειτουργούν κανονικά από αύριο οι λαϊκές αγορές



Κανονικά θα λειτουργούν από αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου οι λαϊκές αγορές με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Φυσικά τα μέτρα προστασίας θα παραμείνουν, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά αλλά και η απόσταση τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων.
Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελος Δερετζής στις αγορές επιστρέφουν κανονικά όλοι οι παραγωγοί τηρώντας τα μέτρα.
«Πλέον οι λαϊκές επιστρέφουν στην κανονικότητα. Πλέον όλοι οι συνάδελφοι μας θα έχουν εργασία. Ωστόσο σε κανένα σημείο δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να διατηρήσουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές και χωρίς προβλήματα», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Λαικων Αγορων Οσεππλαμθθ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κανονικά από αύριο οι λαϊκές αγορές- Τις ανοίξαμε με επιχειρήματα και όχι με ένα απλό τηλεφώνημα…
Όπως πιθανόν έχετε πληροφορηθεί, πριν από λίγη ώρα το υπουργείο ανάπτυξης, ανακοίνωσε πως επιστρέφουμε από αύριο Παρασκευή 19-06-2020 στην κανονική λειτουργία των λαϊκών αγορών. Καθυστερημένα κατά την άποψη μας, αφού θα μπορούσε να έχει γίνει πριν από αρκετό καιρό.
Υποχρέωση μας να τηρούμε αποστάσεις μεταξύ των πάγκων που θα είναι τα τρία μέτρα, να φορούν οι πωλητές μάσκα, όπως και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ομοσπονδία μας προσπάθησε να πείσει την πολιτική ηγεσία να καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία. Καταθέσαμε διαδοχικά υπομνήματα, προτάσεις και πιέσαμε με όσα μέσα διαθέταμε.
Την Δευτέρα 15 Ιουνίου επισκεφθήκαμε το γραφείο του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, εκεί όπου του περιγράψαμε την τραγική οικονομική κατάσταση, που έχουν φτάσει οι συνάδελφοι μας. Όπως επίσης και ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός και ότι τελικά όλοι βγαίνουν ζημιωμένοι από αυτή τη κατάσταση. Σε αυτή τη συνάντηση κατάλαβε και ο ίδιος ο υπουργός πόσο μεγάλο έχει γίνει το πρόβλημα.
Όλες αυτές οι ενέργειες είχαν ένα και μοναδικό σκοπό. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα κάτι που πλέον θα συμβεί.
ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΠΛΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ.
Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο απλά δε λέει την αλήθεια. Χρειάζονται προτάσεις και επιχειρήματα. Κάτι που κάναμε επανειλημμένα στην προσπάθεια μας να πείσουμε την κυβέρνηση.
Πλέον οι λαϊκές επιστρέφουν στην κανονικότητα. Πλέον όλοι οι συνάδελφοι μας θα έχουν εργασία. Ωστόσο σε κανένα σημείο δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να διατηρήσουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές και χωρίς προβλήματα.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου