ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΕ ΣΠΙΡΤΖΗ: ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ



Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη να αποπληρωθούν άμεσα όλες οι οφειλές στον ΟΑΣΘ.


Την άμεση αποπληρωμή των οφειλών κυρίως των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας και την άμεση λύση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε να γίνει άμεσα η αποπληρωμή των χρεών της κυβέρνησης προς τον ΟΑΣΘ, ενώ στην ουσία ο περιφερειάρχης απηύθυνε και έκκληση στους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους άμεσα.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας έβαλε στη συνάντησή του με τον υπουργό και το θέμα του συνολικού μοντέλου των αστικών μετακινήσεων της πόλης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας:

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Για το λόγο αυτό συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό, στον οποίο έθεσα συνολικά τα ζητήματα των αστικών μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη και φυσικά του ΟΑΣΘ. Αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Ζήτησα να προχωρήσει άμεσα από την πλευρά της η Κυβέρνηση στην αποπληρωμή των όποιων χρεών υπάρχουν προς τον ΟΑΣΘ, κυρίως από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, και πήρα την υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Από την άλλη πρέπει να λυθούν, επίσης άμεσα, τα χειρόφρενα των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος.
Πρότεινα επίσης στον Υπουργό να εξετάσουμε στο επόμενο διάστημα συνολικά το μοντέλο των αστικών συγκοινωνιών (αστικές συγκοινωνίες, θαλάσσια συγκοινωνία, μετρό, ΚΤΕΛ), που μπορεί να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μητροπολιτικότητας, που ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου όλες οι δημόσιες μεταφορές να βρεθούν κάτω από έναν ενιαίο φορέα. Για το λόγο αυτό τον προσκάλεσα να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσει η συζήτηση».

voria.gr

5 σχόλια:

  1. θα επρεπε να ντρεπεστε, οδηγειτε τον κοσμο στην αυτοκτονια με αυτες τις απεργιες! οταν πρεπει να δωσω 100 ευρο την μερα για να παω και να ερθω στην δουλεια μου το μονο που κερδιζετε ειναι να χαθουν ανθρωπινες ζωες! ντροπη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντρεπομαι για τα παιδια μου που δεν μπορω να τα ταισω.ντρεπομαι για ολους που εχω φεσωσει ο οργανισμος,αλλα ποτε εγω και η οικογενια μου δεν θα πεθανουμε για να ζησεις εσυ.αν ειναι δωσμου τα 100 ευρω την ημερα να σε πηγαινω στην δουλεια σου.

      Διαγραφή
    2. Ντρεπομαι για τα παιδια μου που δεν μπορω να τα ταισω.ντρεπομαι για ολους που εχω φεσωσει ο οργανισμος,αλλα ποτε εγω και η οικογενια μου δεν θα πεθανουμε για να ζησεις εσυ.αν ειναι δωσμου τα 100 ευρω την ημερα να σε πηγαινω στην δουλεια σου.

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να μας προτείνεις εσύ κάποιον άλλο νόμιμο τρόπο, για να απαιτήσουν Οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους τριών μηνών

      Διαγραφή
    4. Για να δίνετε 100 ευρώ πρέπει να παίρνετε από την δουλειά σας 500 την ημέρα, αλλιώς δεν εξηγείτε αλλά το θέμα δεν είναι εκεί εσείς έχετε δουλειά άλλοι μπορεί σε λίγο να μην έχουν καθώς επίσης εσείς αφού έχετε 100 ευρώ να δίνετε για την μεταφορά σας αναρωτιέμαι γιατί μετακινήστε με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
      Οι εργαζόμενοι είμαστε σε δυσμενή κατάσταση οικονομικά και το σίγουρο είναι ότι αυτό που θέλουν να μας κάνουν αυτοί που μας κυβερνούν είναι να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου.
      Ας μην τους κάνουμε την χάρη και να αγωνιστούμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο.
      Σας ζητώ πάντως συγγνώμη για την ταλαιπωρία που σας προκαλώ και εμείς οι εργαζόμενοι καθώς και οι οικογένειες μας είμαστε σε δύσκολη κατάσταση αλλά το παλεύουμε όπως το παλεύετε και εσείς .

      Διαγραφή