Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε.
Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να απολαμβάνουν το γάλα τους ζεστό. Ωστόσο όταν ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα ή στο μπρίκι, χωρίς απαραίτητα να βράσει, μετά από μια θερμοκρασία και πάνω έχει την τάση να κολλάει στον πάτο και να κάνει την ζωή μας δύσκολη.
Σύμφωνα με τον Pastry Chef ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, αυτό συμβαίνει γιατί καθώς ζεσταίνεται, τα συστατικά του κατεβαίνουν προς τα κάτω με αποτέλεσμα το γάλα να κολλάει στον πάτο του σκεύους.
Το γεγονός αυτό δίνει στο γάλα μια μυρωδιά καμένου και μπορεί να καταστρέψει μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής.
Υπάρχουν όμως δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε και να γλιτώσετε φυσικά το καθάρισμα μετά.
Μία λύση είναι να ανακατεύετε συνεχώς το γάλα μέσα στο σκεύος ώστε να μην προλαβαίνουν τα συστατικά να καθίσουν στον πάτο και να τα φέρνετε με τον τρόπο αυτό στην επιφάνεια.
Ένας άλλος τρόπος, είναι να ρίξετε λίγο νερό στον πάτο του σκεύους, ίσα ίσα να καλύψει την επιφάνεια του, είτε πρόκειται για μπρίκι, είτε για κατσαρόλα και μετά να ρίξετε το γάλα.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου