1 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κιλό κρεμμύδια μικρά
2 κρεμμύδια
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
8 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
5 ντομάτες φρέσκες
1 κτ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια το κρέας
Βάζουμε το λάδι με μία κατσαρόλα και όταν κάψει, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, τα δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά.
Προσθέτουμε το ξύδι ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο κρέας.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να ροδοκοκκινίσουν.
Τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου να μείνει με την σάλτσα.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου