ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 91 σχολεία σε κατάληψη για το Μακεδονικό

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 91 σχολεία σε κατάληψη για το Μακεδονικό
Τα 50 στα δυτικά και ακόμη 41 στα ανατολικά
Ημέρα καταλήψεων σε σχολεία ανά την Ελλάδα σήμερα Πέμπτη (29/11) μετά από διαδικτυακά καλέσματα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, 91 σχολεία.
Όπως δήλωσε ο κ. Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, υπό κατάληψη βρίσκονται 50 σχολεία στα δυτικά και ακόμη 41 στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Στα υπό κατάληψη σχολεία έχουν αναρτηθεί ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα για τη Μακεδονία.
Να σημειωθεί πως ο αριθμός των σχολείων ενδέχεται να αλλάξει, καθώς πολλά σχολεία ανακοινώνουν την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους. 
Να σημειωθεί πως παράλληλα αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μαθητική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με εκατοντάδες μαθητές να διαδηλώνουν στο Λευκό Πύργο .
Επιπλέον, το 4ο και 5ο Λύκειο Καλαμαριάς εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάληψη λέγοντας πως «Μένοντας μακριά από ακραία στοιχεία με σημαία τον αγνό, ανόθευτο πατριωτισμό μας βροντοφωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση την αλήθεια. Ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική».
Φωτογραφία (ΑΠΕ-ΜΠΕ) από το Λύκειο στη Σταυρούπολη.

typosthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου