ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

«Ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι», το μήνυμα Κοτζιά – «Ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες»

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του. Από εκδήλωση του «Πράττω» στην Κρήτη διαμήνυσε ότι: «Εγώ δεν εκβιάζω, ούτε
εκβιάζομαι. Ούτε αντέχω τις ατζέντες που “χτυπούν” την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία».
Μπορεί να υπήρξε «ανακωχή» με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ, την περασμένη Παρασκευή, αλλά ο Νίκος Κοτζιάς δε χαρίστηκε στον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κίνησης «Πράττω», στο Ηράκλειο Κρήτης, ο κ.Κοτζιάς επανέλαβε την άποψη του ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.



Ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες είπε ο Νίκος Κοτζιάς από το Εμπορικό Επιμελητήριο, κάνοντας λόγο για ένα πολιτικό σύστημα ενάντια, όπως επισήμανε, στην διαφθορά και τους εκβιαστές.
Την ίδια ώρα, έδειξε, χωρίς να το κατονομάζει προς την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ενώ διεμήνυσε πως φιλοδοξεί η Κίνηση “Πράττω” της οποίας ηγείται να παίξει ρόλο “γέφυρας” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και “δημοκρατικής παράταξης”.
Ακόμα, αναφέρθηκε στο 1989 και στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Όμως, οι αιχμές Κοτζιά ξεκίνησαν με αφορμή τα μυστικά κονδύλια. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε πως το “Πράττω” θα απαιτήσει όπως υπάρχει μία υπηρεσιακή επιτροπή στο ΥΠΕΞ που προτείνει και το προεδρείο της Βουλής αποφασίζει, όποιο υπουργείο έχει απόρρητες δαπάνες να περνά από αυτή τη διαδικασία και να μην αποφασίζει κανείς υπουργός μόνος του.



Μάλιστα, είπε: “Στείλαμε 93 υποθέσεις στον εισαγγελέα, μεγαλοπρέσβεις μπήκαν στη φυλακή και ας μην τα γράφουν οι φυλλάδες. Γιατί όποιος πουλάει βίζα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλά εγκληματίας, είναι προδοσία. Βίζα για 14 μηνών ασυνόδευτο παιδί και πήγαν να μου τον καλύψουν”.
“Η δημοκρατία υπονομεύεται και απαξιώνεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στη διαφθορά. Οταν εσύ ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα στον τύπο της αντιπολίτευσης” τόνισε και συνέχισε λέγοντας: Ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι ούτε δέχομαι τις ατζέντες που χτυπάνε την εξωτερική πολιτική και τη δημοκρατία. Χρειάζονται αυτά τα μέτρα παντού. Δεν πρέπει να εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news που αναπαράγονται”.
Φανερά συγκινημένος δήλωσε ότι είναι καθαρός άνθρωπος, καθαρό παιδί, όπως χαρακτηριστικά είπε και αριστερός που αποποιήθηκε την περιουσία του πατέρα του, της μητέρας του και του θείου του, όταν στην επιχείρηση της οικογένειας του δούλευε και ο Κώστας Σημίτης και ως εκπαιδευόμενος ο Σωκράτης Κόκκαλης και άλλοι. «Εγώ ζω, ανέφερε από το μισθό το δικό μου και της συζύγου μου που είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου και είμαι περήφανος για αυτό. Δεν με αγγίζει τίποτα γιατί είμαι καθαρός».



Το… παράπονο
Βέβαια, δε θα μπορούσε να επαναλάβει το «παράπονό» του πως παραιτήθηκε γιατί διαφωνούσε με την κυβέρνηση διότι “τι κάνει κάποιος που διαφωνεί παραιτείται, τώρα παραιτήθηκα εγώ και είμαι υβριζόμενος. Η αθωότητα είναι μεγάλη ενοχή, η εντιμότητα είναι προς ύβρη. Το δικό μου στόμα και του Πράττω δεν κλείνει. Ούτε στα στρατοδικεία έκλεισαν τα στόματα μας, ούτε στα πραξικοπήματα, ούτε το 1989 που θέλαν να στείλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή”.
Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες, οι σακούλες με τα χώματα και τα αίματα δεν είναι δημοκρατία“, είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: “Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης. Ελέχθησαν βαριά πράγματα χωρίς κανείς να παρέμβει. Λένε κάποιοι ότι έβαλα το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς»Με προκαλούν δημοσίως ότι δεν είχα λόγους πολιτικούς που παραιτήθηκα για αυτό είπα διαβάστε την επιστολή μου. ”
Ακόμα, έκανε λόγο για συγκρότηση κυβέρνησης σωτηρίας το 2015, συμπληρώνοντας επίσης:  “Τότε μπορούσες να συνεργάζεσαι με ΑΝΕΛ που ήταν πιο ήρεμοι τότε και είχες ένα πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας”.
Μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης, “Χρειάζεται δίπλα στο κυβερνών κόμμα, ένα άλλο κόμμα. Μία δημοκρατική παράταξη πέρα από αυτή που έχει συσσωρεύσει διεφθαρμένους ανθρώπους στην κορυφή τους. Εμείς θέλουμε την αριστερά που έχει παραδόσεις διαφορετικές, πιο πατριωτικές. Όχι κυβέρνηση με δυνάμεις που ανήκουν στη δεξιά ή και παραπέρα από αυτή. Η σημερινή μας λοιπόν φάση χρειάζεται ένα σύμμαχο κοινοβουλευτικό με τα δικά του χαρακτηριστικά”.

altsantiri.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου