Γρανίτα καρπούζι
Το πιο δροσερό καλοκαιρινό φρούτο στην πιο παγωμένη εκδοχή του.
Υλικά για 4 άτομα
- 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
- χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό
- 1 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
- Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά.
Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το
καρπούζι.
- Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και
βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζετε τη γρανίτα από
το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μίγμα
«ψιχουλιαστό».
- Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρετε σε μπολ ή χωνάκι με μια φέτα λάιμ και δυόσμο, ενώ αν θέλετε ραντίζετε με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.
newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου