ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον τελικό! Τι λένε οι αριθμοί των δύο ομάδων (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αποτέλεσμα εικόνας για PAOK AEK
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι το μεγάλο ραντεβού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με έπαθλο
το Κύπελλο Ελλάδας. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κρίνει πολλά στη συνείδηση του κόσμου, για το ποιά είναι η καλύτερη ομαδα στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν, επομένως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αναμένεται να… αφήσουν τα πνευμόνια τους στο χορτάρι.
Το thessports.gr ετοίμασε την αγωνιστική σύγκριση των Δικεφάλων φιναλίστ και σας την παρουσιάζει.
*Οι αριθμοί προκύπτουν από τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος
ΝΙΚΕΣ
Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς έχει κερδίσει 21 από τα 28 παιχνίδια που έπαιξε κανονικά, ενώ η ΑΕΚ 20 από τα 29.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν καλύτερο ενεργητικό από την Ένωση, καθώς έχουν πετύχει 59 γκολ σε 28 ματς. Οι αντίπαλοί τους στον τελικό, μάτωσαν τα δίχτυα 47 φορές σε 29 παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ βάζει 2.11 γκολ ανά ματς και η ΑΕΚ 1.62.
Συν τοις άλλοις, ο ΠΑΟΚ απέτυχε να σκοράρει μόλις σε 4 ματς, ενώ η ΑΕΚ σε 7.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ
Σε αυτόν τον τομέα, η Ένωση κερδίζει στο… νήμα τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί οι Κιτρινομαυροι έχουν δεχτεί 12 γκολ σε 29 ματς (0.41 μ.ο.), με τους Ασπρόμαυρους να έχουν μαζέψει τη μπάλα από την εστία τους 13 φορές (0.46 μ.ο.).
Επιπλέον, η ομάδα της Αθήνας έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 19 ματς, την ίδια ώρα που οι Θεσσαλονικείς το κατάφεραν αυτό σε 18.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Όσον αφορά τη δημιουργία, ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά πιο μπροστά από την ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έχουν μοιράσει συνολικά 37 ασίστ, βλέποντας αυτούς του Χιμένεθ πιο χαμηλά, με 28.
Η Ένωση μπορεί να έχει πιο πολλές τελικές, αλλά είναι ψηλά στα γεμίσματα και τα σουτ εκτός περιοχής. Αντίθετα, οι περισσότερες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ είναι μέσα από το κουτί.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΑΕΚ σκοράρει τα περισσότερα γκολ της στο διάστημα 30-45‘ και 75-90′, δηλαδή στο τελευταίο τέταρτο των δύο ημιχρόνων. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα παραγωγικός μεταξύ 45-60′ και 75-90‘.
ΠΟΤΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥΣ
Η ομάδα του Λουτσέσκου ανοίγει το σκορ κατά μέσο όρο στο 35′ των αγώνων. Η Ένωση βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα κατά μέσο όρο στο 43′. Κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο «ζεσταίνονται» προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
ΤΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΔΡΑ
Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι ουσιαστικά γηπεδούχος στον τελικό, ενδιαφέρον παρουσιάζει το στατιστικό που βλέπετε αυτή τη στιγμή.
Η Ένωση στο ΟΑΚΑ έχει σκοράρει σε 13 από τα 15 ματς που έχει δώσει. Συγχρόνως, έχει δεχτεί έστω και ένα γκολ σε 4 από τα εντός έδρας παιχνίδια της.
 
Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας πέτυχε έστω και ένα τέρμα σε 11 από τους 15 αγώνες που έπαιξε. Αμυντικά, τα πάει επίσης καλά, αφού του έχουν βάλει γκολ σε 6 ματς και σε 9 διατήρησε το μηδέν πίσω.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κυρίως χάρη στην παρουσία του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία ομάδα στην αποτελεσματικότητα. Ειδικότερα, χρειάζεται κατά μέσο όρο 6.2 τελικές για να πετύχει 1 γκολ. Αντίθετα, η ΑΕΚ χρειάζεται για να βάλει ένα τέρμα 7.7 τελικές προσπάθεις.
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
Η Ένωση είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος σχετικά με τα κλεψίματα. Οι παίκτες της έχουν κλέψει τη μπάλα από τους αντιπάλους της 415 φορές. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος, έχοντας 597 κλεψίματα σε 28 ματς.
ΛΑΘΗ
Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η πιο… αλάνθαστη ομάδα στην Ελλάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έκαναν 1036 λάθη στη διοργάνωση. Οι Κιτρινόμαυροι, λάθεψαν 1118 φορές σε 29 παιχνίδια.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ο Πρίγιοβιτς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ με 19 γκολ. Για να βρούμε τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ πρέπει να πάμε αρκετά πιο κάτω, όπου βρίσκεται ο Αραούχο με 11 τέρματα.
Στις ασίστ, ο ΠΑΟΚ έχει και πάλι ποδοσφαιριστή στην πιο υψηλή θέση της λίστας, με τον Πέλκα να έχει δώσει 8 τελικές πάσες τη σεζόν 2017/18. Ο Λιβάια, που είναι ο κορυφαίος της ΑΕΚ στις ασίστ, έχει μοιράσει 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου