Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Παπαναστασίου, στη Θεσσαλονίκη.


Οι διαδηλωτές ζητούν από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ περισσότερα δρομολόγια τόσο για την εξυπηρέτηση του κοινού όσο και των εργαζομένων.
Επιπλέον στα αιτήματα τους είναι η μείωση του εισιτηρίου στο μισό, δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών από και προς τη δουλειά τους και τα σχολεία τους και δωρεάν μετακίνηση για απλήρωτους η επισχεθέντες εργαζόμενους.
«Η κινητοποίηση είναι για την υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας. Μετά σην κρατικοποίηση αυτό που παρατηρούμε είναι ότι έχουν μειωθεί κατά πόλη τα δρομολόγια, οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται πολλές ώρες για να μπορέσουν να πάνε και αν επιστρέψουν στο σπίτι τους, είναι πανάκριβο το εισιτήριο, τα λεωφορεία είναι κακοσυντηρημένα, κινδυνεύουν οι ζωές μας», δήλωσε το μέλος της διοίκησης τους διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νόμου Θεσσαλονίκης, Νόπη Μουστακίδου.
Σημειώνεται πως αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα έχει συνάντηση με το πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά, προκειμένου να του μεταφέρουν τα αιτήματα τους.
Μετά την συνάντηση με την αντιπροσωπεία εμποροϋπαλλήλων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, τόνισε ότι θα εισηγηθεί στα αρμόδια υπουργεία να βρεθεί κάποια λύση για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση και να εξετάσει των αίτημάτων τους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα γόνιμη την συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους.
«Εμείς εξηγήσαμε ότι βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εκκαθάρισης, δεν είναι μια απλή υπόθεση, κύριο στόχο έχουμε να διαφυλάξουμε τον δημόσιο πλούτο και κυρίως να ανακαλύψουμε όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αντιλαμβανόμαστε ότι το συγκοινωνιακό μας έργο έχει προβλήματα, προσπαθούμε μέρα με την μέρα να βελτιωνόμαστε. Στόχος μας είναι στο τέλος του 2019, να προσφέρουμε ένα συνολικό αναβαθμισμένο σχέδιο, αστικών συγκοινωνιών για την Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Αυτό περνάει μέσα από την εξυγίανση του ΟΑΣΘ, περνάει μέσα από τον κολασμό των υπευθύνων για όλα όσα έχουν συμβεί».
Παράλληλα, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η διαδικασία με την ΕΛΒΟ προχωράει.






πηγή