ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πρόεδρος ΟΑΣΘ για γραμμή "25": Δεν είμαστε εμείς που θα την καταργήσουμε ή θα την καθιερώσουμε




Για την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ, τον αριθμό των λεωφορείων και αν αυτά θα αυξηθούν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός αλλά για το αν θα καταργηθεί τελικά, η γραμμή
25 μίλησε λίγο πριν την εκδήλωση που διοργανώνει η δημοτική παράταξη "Ενότητα" του Δήμου Αμπελοκήπων  - Μεμενένης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς.
Αναφερόμενος στην έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας ο κ. Παππάς τόνισε: "Στην όλη διαδικασία λειτουργίας του ΟΑΣΘ μέχρι τη μέρα που αναλάβαμε έχουν παρατηρηθεί προβλήματα που δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες, να το πω με κομψό τρόπο, για ευθύνες και διαχειριστικές και πολιτικές. Είναι προφανές ότι κάποια πράγματα εκφεύγουν από τη δική μας αρμοδιότητα. Δεν μπορούμε να το ερευνήσουμε εμείς, οπότε είναι λογικό να προσφύγουμε σε άλλες υπηρεσίες του κράτους.  Θα κινηθούμε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε λειτουργία ένας οργανισμό που ήταν για νεκρωθεί και ταυτοχρόνως να διαφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Ήδη έχουμε κάνει αρκετά βήματα.  Πάντα με τις δικές μας προτεραιότητες προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.
Για το αν θα αυξηθούν τα λεωφορεία μέχρι τον Μάρτιο και για το αν θα αλλάξουν τα δρομολόγια ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανέφερε:
"Θα υπάρξει σημαντική βελτίωση του αριθμού, αλλά δεν είναι μόνο ο αριθμός είναι ο συνολικός χάρτης που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Δεν μιλάω μόνο για τους λεωφορειόδρομους αλλά και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνολική οδηγική συμπεριφορά των πολιτών . Επιχειρούμε να προτείνουμε καινούργιες βελτιώσεις στον ΟΣΕΘ, ο οποίος μαζεύει προτάσεις και από δημοτικούς παράγοντες. Εμείς έχουμε στείλει μία πρόταση, η οποία πιστεύομε θα προσφέρει σημαντικής ανάσα. Ο κάθε δήμος θέλει τη δική του εξυπηρέτηση. Δεν μπορεί να συνεκτιμήσει ότι όσα περισσότερα λεωφορεία πηγαίνουν στο κέντρο τόσο δυσχεραίνεται το συνολικό συγκοινωνιακό έργο. Άρα χρειάζεται ένα σχέδιο. Πρόταση μας είναι να βελτιώσουμε. Θα υπάρξει συνολική συνεννόηση δεν είναι ζήτημα ενός δήμο. Είναι όλων των δήμων. Στο πρόγραμμα μας ως ΟΑΣΘ είναι κάνουμε μια συνολική συνάντηση με όλους του δήμους για να τους εξηγήσουμε πως έχουν τα πράγματα. Χρειάζεται ψυχραιμία".
Τέλος για όσα λέγονται για την κατάργηση της γραμμής "25" του ο ΟΑΣΘ, ο Στέλιος Παππάς τόνισε πως πρόσθεση του Οργανισμού δεν είναι ούτε η κατάργηση ούτε η καθιέρωση της γραμμής.
"Δεν είμαστε εμείς που θα την καταργήσουμε ή θα την καθιερώσουμε. Εμείς μπορούμε να κάνουμε μια πρόταση. Ο συνολικός σχεδιασμός θα προκύψει από το διάλογο. Η πρόταση περιλαμβάνει και το δρομολόγιο του 25 και τη βελτίωση του", είπε ο κ. Παππάς.

1 σχόλιο: