Τα φρούτα τείνουν να περιέχουν σημαντικές
ποσότητες φυσικών σακχάρων. Στα αποξηραμένα φρούτα, επειδή το
νερό/υγρασία έχει αφαιρεθεί από αυτά, είναι φυσικό όλη η ζάχαρη και οι
θερμίδες να εξακολουθούν να υφίστανται σε πιο συμπυκνωμένη μορφή.
Για το λόγο αυτό, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης και της φρουκτόζης.
Δείτε μερικά παραδείγματα της φυσικής περιεκτικότητας σε σάκχαρα των πιο διαδεδομένων αποξηραμένων φρούτων.
Σκεφτείτε ότι μόλις τα 28 γραμμάρια σταφίδας περιέχουν 84 θερμίδες, σχεδόν αποκλειστικά από ζάχαρη.
Συνοπτικά: Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη. Τα πιο συνήθη από αυτά περιέχουν 38-66% ζάχαρη και η αυξημένη τους κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και σε διάφορα προβλήματα υγείας.
http://authoritynutrition.com
Δείτε μερικά παραδείγματα της φυσικής περιεκτικότητας σε σάκχαρα των πιο διαδεδομένων αποξηραμένων φρούτων.
- Σταφίδες: 59%
- Χουρμάδες: 64-66%
- Δαμάσκηνα: 38%
- Βερίκοκα: 53%
- Σύκα: 48%
Σκεφτείτε ότι μόλις τα 28 γραμμάρια σταφίδας περιέχουν 84 θερμίδες, σχεδόν αποκλειστικά από ζάχαρη.
Συνοπτικά: Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη. Τα πιο συνήθη από αυτά περιέχουν 38-66% ζάχαρη και η αυξημένη τους κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και σε διάφορα προβλήματα υγείας.
http://authoritynutrition.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου