ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - Τα σενάρια που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - Τα σενάρια που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ


Μια βδομάδα πριν πέσει η αυλαία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 3,6 εκατ. δηλώσεις.

Έτσι, δεδομένου ότι εκκρεμούν 2,5 εκατ. δηλώσεις, το πρώτο σενάριο λέει πως θα δοθεί παράταση δύο εβδομάδων τις 14 Ιουλίου, δηλαδή, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, ενώ το δεύτερο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις, λέει πως η παράταση μπορεί να φτάσει, έστω και σιωπηρά, ως τις 21 Ιουλίου.
Οι φοροτεχνικοί με επιστολή τους προς το υπουργείο οικονομικών τονίζουν πως: ''Θεωρούμε ότι μια παράταση των φορολογικών δηλώσεων τόσο στα φυσικά όσο και στα νομικά πρόσωπα , έως 26/7/2017, δεν θα είχε καμία επίπτωση ούτε στον προγραμματισμό εκκαθάρισης, ούτε φυσικά στα δημόσια έσοδα, αφού όπως είναι γνωστό η πρώτη δόση καταβολής του φόρου εισοδήματος είναι η 31η Ιουλίου.
 
Συνεπώς μια ολιγοήμερη παράταση αφενός μεν, δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο σχεδιασμό του υπ. Οικ. αναφορικά με την εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τον αριθμό των δόσεων, αφετέρου δε, θα αποσυμπιέσει το taxis και θα δώσει τη δυνατότητα στους λογιστές-φοροτεχνικούς να υποβάλλουν τις εναπομένουσες δηλώσεις χωρίς το άγχος των προστίμων που καραδοκούν''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου