ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ακόμη πιο ασφαλή τα MAN Buses

Όλα τα τουριστικά, περιαστικά ή αστικά λεωφορεία της MAN Trucks & Buses θα καλύπτουν από τον Οκτώβριο του 2017 τις προδιαγραφές ασφάλειας της ECE R66.02.


Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η MAN Truck & Buses, τόσο τα τουριστικά όσο και τα αστικά λεωφορεία της καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει το πρωτόκολλο ECE R66.02 για τα εν λόγω οχήματα.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της MAN Truck & Bus, από τον Οκτώβριο του 2017, όλες οι εκδόσεις των αστικών λεωφορείων MAN Lions City θα καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφάλειας που θέτει το πρωτόκολλο ECE R66.02, αναφορικά με τον ελάχιστο ζωτικό χώρο που επιβάλλεται να διατηρούν για τους επιβάτες, σε περιπτώσεις ακραίων ατυχημάτων όπως π.χ. η ανατροπή τους.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα καλύπτει λοιπόν την εν λόγω Κοινοτική Οδηγία όχι μόνο με τα τουριστικά λεωφορεία της αλλά αντίστοιχα και με τα περιαστικά ή τα αστικά.
Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το πρωτόκολλο ECE R66.02, από την 9η Νοεμβρίου 2017, όλα τα νέα λεωφορεία των κλάσεων «II» και «III», επιβάλλεται να φέρουν συγκεκριμένη δομή αμαξώματος που θα τους επιτρέπει να διατηρήσουν έναν ελάχιστο απαιτούμενο «ζωτικό» χώρο για τους επιβάτες τους, ακόμη και στην περίπτωση που ανατραπούν.
Για τον λόγο αυτό, έχουν επιλεγεί νέου τύπου υλικά, αυξημένης αντοχής καθώς και νέα σχεδίαση του αμαξώματος των λεωφορείων της MAN Truck & Buses ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η εταιρεία προσφέρει πολλαπλές ακόμη τεχνολογίες ασφάλειας στα εν λόγω οχήματα της όπως τα συστήματα ABS, ESP, TPM (Tire Pressure Monitoring) κ.ο.κ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου