ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμμανουέλ Μακρόν!-Σαρωτική επικράτηση έναντι της Λεπέν

Επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμμανουέλ Μακρόν!-Σαρωτική επικράτηση έναντι της Λεπέν


Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο 8ος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται να κατήγαγε συντριπτική νίκη με 65,1% έναντι της αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν, η οποία λαμβάνει ποσοστό 34,9%.

Η νίκη του κεντρώου υποψηφίου έναντι της ακροδεξιάς αντιπάλου του είχε ουσιαστικά προβλεφθεί από τις εκτιμήσεις και τυπικά πλέον ο 39χρονος παίρνει το χρίσμα του πρώτου πολίτη της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Μετά την ήττα της η Μαρίν Λεπέν προέβη στις παρακάτω δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μακρόν για την προεκλογική εκστρατεία και να τον συγχαρώ για τη νίκη του. Ευχαριστώ τα 11 εκ. Γάλλων που με ψήφισαν και με στήριξαν αυτή την περίοδο. Είναι ένα ιστορικό και μαζικό αποτέλεσμα.
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Ολάντ στον Μακρόν
Τηλεφώνησα απόψε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρώ θερμά για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζει σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
«Η μεγάλη νίκη του επιβεβαιώνει ότι μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας θέλησε να συγκεντρωθεί γύρω από τις αξίες της Δημοκρατίας και να διατηρήσει τους δεσμούς μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διατηρήσει τη Γαλλία ανοικτή στον κόσμο.
«Του εξέφρασα τις ολόθερμες ευχές μου για επιτυχία προς όφελος της χώρας μας, για να ακολουθήσει η Γαλλία τον δρόμο της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέληξε ο απερχόμενος επικεφαλής του γαλλικού κράτους.
  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου