ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Χρ. Στεφανίδης: Δεν μπορεί να γίνει δημόσιος ο ΟΑΣΘ- Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη



Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό υποδομών να θέτει τον ΟΑΣΘ σε καθεστώς εκκαθάρισης κληθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης. Μιλώντας στο Thestival.gr, ο κ. Στεφανίδης σημείωσε:
«Η απόφαση του κ. Σπίρτζη δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους. Στον αντίποδα θα καταθέσουμε προς την πολιτεία ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ. Μεταξύ άλλων, η πρότασή μας θα διαφυλάττει τον ιδιωτικό χαρακτήρα του Οργανισμού, ενώ θα επανεξετάζει το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων. Θα καταθέσουμε την πρόταση εντός δεκαπέντε ημερών. Θα ξεκαθαρίζουμε ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική σε βάρος του ΟΑΣΘ. Δεν θα παρέχουμε μειωμένο εισιτήριο εάν δεν έχουμε ταυτόχρονα την ανταπόδοση από το ταμείο του κράτους. Σήμερα τα χρέη του κράτους προς τον ΟΑΣΘ ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια».
Όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία δημόσιου φορέα αστικής συγκοινωνίας, ο κ. Στεφανίδης είπε: «Δεν γνωρίζω αν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο οι θεσμοί. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια εξέλιξη. Οι νομικοί μας εξετάζουν κατά πόσο είναι σύννομη μία τέτοια ενέργεια. Εννοείται ότι θα προσφύγουμε εναντίον της για να διασφαλίσουμε το συμφέρον του Οργανισμού. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΟΑΣΘ δεν μπορεί να γίνει δημόσιος».
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου