ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ!



Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας!

Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 24΄  με γκολ του Μπίσεβαρ, οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν άμεσα, δύο λεπτά αργότερα, μετά από γκάφα του Γλύκου σε σουτ του Χριστοδουλόπολου, όμως ο Πέντρο Ενρίκε αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, καθώς πέρασε στον τελικό ως αλλαγή και στο 81΄ πέτυχε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας το τρόπαιο στον Δικέφαλο του Βορρά. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.
Αυτός είναι ο 7ος τίτλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ και η 5η του κούπα του συλλόγου στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα, ο Δικέφαλος του Βορρά στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας και γενικότερα πήρε τίτλο, έπειτα από 14 χρόνια. Συγκεκριμένα, είχε να πανηγυρίσει μία τέτοια επιτυχία από το 2003!
Φυσικά οι οπαδοί του που βρέθηκαν στο γήπεδο του Βόλου πανηγύρισαν έξαλλα, ενώ εν μέσω των ξέφρενων πανηγυρισμών αποθέωσαν τον Ιβάν Σαββίδη.
Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε πως ο τελικό στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξή του, που είχαν ως συνέπεια να τραυματισμού αρκετοί οπαδοί.
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα και τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Σάχοφ να παίρνει κεφαλιά και τον Ανέστη να αποκρούει σε κόρνερ με εκτίναξη. Γενικότερα το θέαμα ήταν μέτριο στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν και να μη δημιουργούν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ
Στο 24΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Μπίσεσβαρ. Ο Κάμπος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έβγαλε την ασίστ και ο Μπίσεσβαρ με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Άμεση ισοφάριση με γκάφα Γλύκου
Η χαρά του ΠΑΟΚ για το προβάδισμα όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς η ΑΕΚ ισοφάρισε δύο λεπτά μετά, έπειτα από τραγικό λάθος του Γλύκου. Ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε σουτ έξω από την περιοχή και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 26΄.
Η άμεση απάντηση στο γκολ του ΠΑΟΚ φυσικά έδωσε ψυχολογικό προβάδισμα στην ΑΕΚ. Στο 32ο λεπτό η ΑΕΚ είχε καλή ευκαιρία για να κάνει γρήγορα και την ανατροπή. Ο Χριστοδουλόπουλος πήγε να βάλει μια γκολάρα, όταν έπιασε έναν δεξί κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά για καλή τύχη του Γλύκου η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό του "παραθυράκι".
Στο 39΄ σημειώθηκε καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει το φαλτσαριστό διαγώνιο σουτ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Βέβαια, με εξαίρεση το εκρηκτικό τρίλεπτο στο οποίο μπήκαν τα δύο τέρματα, δεν είχε κάτι αξιόλογο να παρουσιάσει αγωνιστικά.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή φάση για την ΑΕΚ, όταν στο 46΄ ο Ντίντακ, γύρισε  την μπάλα από τα αριστερά, ο Πατίτο έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η πρώτη ουσιαστικά αξιοσημείωτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ένα σουτ του Τσίμιροτ στο 62΄ από μακρινή ασίστ που έφυγε άουτ.
Το ματς ήταν ισορροπημένου και χωρίς καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Έτσι, όπως κυλούσε το παιχνίδι όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθεί στην παράταση
Γκολ-οφσάιντ ο Ενρίκε και Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ
Ωστόσο, στο 81΄ ο Πέντρο Ενρίκε σκόραρε το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΟΚ με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λέοβατς στην περιοχή. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο επόπτης όμως έχασε τη φάση και ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε το προβάδισμα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να αντιδράσει. Έτσι, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (86' Μαλεζάς), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σίμοες (83' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (86' Βάργκας) , Μάνταλος, Ροντριγκες (68' Γαλανόπουλος), Αραούχο.
Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Χρ. Μπαλτάς (Αχαϊας), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: τ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Δ. Θάνος (Γρεβενών)
4ος: Χ. Καλογερόπουλος (Αθήνας)
 thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου