ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αγία Πετρούπολη: Καλά στην υγεία τους οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας



Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη είναι σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού ΥΠΕΞ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να διευκρινίσει
εάν ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στο μετρό υπάρχουν πολίτες ελληνικής καταγωγής.
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω απο την πόλη.
Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

Α. Λιάτσου
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών της Αγίας Πετρούπολης, δηλώνει στο "Πρακτορείο Fm", ο σύμβουλος του κυβερνήτη της ρωσικής πόλης, Κ. Γκαμπαερίδης
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, όταν εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της πόλης που είχε ως αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 Fm” ο σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης αφού υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένας Έλληνας τραυματίας από την επίθεση, πρόσθεσε πως με εντολή του κυβερνήτη της πόλης κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και με τη διακοπή των δρομολογίων του μετρό, έγιναν έλεγχοι "και βρέθηκε ένας άλλος μηχανισμός, κρυμμένος σ’ έναν πυροσβεστήρα".
Πρόσθεσε, πως αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν ανθρώπινες ζωές, καθώς εντοπίστηκε ένας επιπλέον μηχανισμός που εάν εκρήγνυτο θα σκόρπιζε τον θάνατο. Ευτυχώς όμως, ο μηχανισμός εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε.
"Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι ήταν μία πολύ καλά προετοιμασμένη επίθεση", επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γκαμπαερίδης.
Ο ίδιος τόνισε ότι "δυστυχώς η Ρωσία έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην καταπολέμηση τέτοιων γεγονότων",  και σημείωσε ότι "όλη η χώρα έχει γίνει μια 'γροθιά' ".
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου