ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Έρχονται τα «πράσινα» λεωφορεία;

Στην προμήθεια έως και 4.000 νέων «πράσινων» αστικών λεωφορείων θα μπορούσε να προβεί η χώρας μας μέσα στα επόμενα χρόνια! Υπό προϋποθέσεις φυσικά…



Στις δράσεις που εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συγκαταλέγεται και η εκμετάλλευση κοινοτικών κονδυλίων για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών της χώρας.



Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση του με την αρμόδια Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, κ. Violetta Bulc, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζης, εξέφρασε το ενδιαφέρον ένταξης της Ελλάδας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Clean Transport Facilty» (ECTF) της ΕΕ, που αφορά στην προώθηση των εναλλακτικών –πράσινων- μεταφορών στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ.
Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά να ενδιαφέρεται για την προμήθεια 3.500 – 4.000 (!) αστικών λεωφορείων νέων γενιάς με εναλλακτικούς τύπους καυσίμου (φυσικό αέριο) ή ηλεκτροκινητήρα.
Παράλληλα, στις σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να προταθεί στα αρμόδια όργανα της ΕΕ η εγκατάσταση δύο μονάδων παραγωγής των νέων αυτών «πράσινων» λεωφορείων στην Ελλάδα, από την εταιρεία που θα επικρατήσει τελικά στον σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου