ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Παππάς για ΟΑΣΘ: Προσωπική μου απόφαση να εργαστώ αμισθί - Δεν υπήρχε οικονομική διαχείριση


Παππάς για ΟΑΣΘ: Προσωπική μου απόφαση να εργαστώ αμισθί - Δεν υπήρχε οικονομική διαχείριση
Ως μια συμβολική κίνηση προς τους προμηθευτές, τους μετόχους, τους εργαζόμενους, τους πολίτες χαρακτήρισε ο Στέλιος Παππάς, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ και πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά, την επιλογή του να αναλάβει καθήκοντα αμισθί.

Σε συνέντευξή του στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'', δήλωσε πως «ενόσω οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι, ο ΟΑΣΘ είναι καταχρεωμένος και δεν μπορεί να προμηθευτεί «φρέον» για να λειτουργούν τα κλιματιστικά των λεωφορείων, περίπου 70 από αυτά παραμένουν παροπλισμένα στο αμαξοστάσιο για λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, οι αμοιβές του προηγούμενου Δ.Σ. ήταν υπέρογκες, νομίζω ότι υπήρχε η ανάγκη για μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό προς κάθε κατεύθυνση. Προς τους προμηθευτές, προς τους μετόχους, προς τους εργαζόμενους, προς τους πολίτες και σε κάθε έναν και κάθε μία που η καθημερινότητά τους επηρεάζεται από τη σημερινή εικόνα του ΟΑΣΘ».
 
Όπως τόνισε, «η απόφαση ήταν απολύτως προσωπική και ο Χρ. Σπίρτζης τη σεβάστηκε. Οσοι εμπλέκουν τον γιο μου Νικόλα, δεν ξέρουν πόσο απόλυτος και πόσο ξεροκέφαλος είμαι σε αυτά τα ζητήματα».
 
Σχολιάζοντας το σχέδιό του για τον Ογανισμό ανέφερε πως «ο ΟΑΣΘ, εκτός από όσα έχουν γίνει γνωστά από τους ελέγχους που έχουν κάνει τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, διαπιστώσαμε ότι πορευόταν χωρίς κάποιο «επιχειρησιακό σχέδιο». Θα διαπιστώσατε κι εσείς ότι κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής δεν μου κατατέθηκε κανένας φάκελος, ούτε καν ένα απλό σημείωμα με τις άμεσες ανάγκες και τις προτεραιότητες του ΟΑΣΘ. Ζήτησα από τις υπηρεσίες ένα πλάνο «οικονομικής διαχείρισης» για να διαχειριστούμε τη ρευστότητά του, αλλά και αυτό ακούστηκε σαν άγνωστη λέξη. Τέλος, υπάρχει μεγάλος αριθμός παροπλισμένων λεωφορείων. Αρκεί να σημειωθεί ότι σπάνια βρίσκεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ποσοστό πάνω από το 60% των υπαρχόντων λεωφορείων και το προσωπικό είναι απλήρωτο δύο μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου