ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ



Τα δημοτικά τέλη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών παραμένουν αμετάβλητα για τέταρτο συνεχόμενο έτος, ενώ είχαν προηγηθεί και μειώσεις.


Ελαφρύνσεις στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη του 2017 αποφάσισε να προσφέρει στους δημότες του, ο δήμος Νεάπολης - Συκεών κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, «αυτό συμβαίνει την ώρα που το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων διογκώνεται δραματικά εξαιτίας της «λαθεμένης απόφασης του ΦΟΔΣΑ να αυξήσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Π.Ε. Θεσσαλονίκης κατά 72,73% για το 2017 και μέχρι το 2020 κατά 109,09%».

Από τα Δημοτικά Τέλη, τα Τέλη Ηλεκτροφωτισμού και τον δημοτικό φόρο απαλλάσσονται πλήρως οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου, που εντάχθηκαν στο Ν.4320/2015 για την εξασφάλιση στέγης, ενώ θα ισχύσει μείωση 50% για τους δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Ταυτόχρονα, διατηρείται η μείωση 50% για τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία  σε ποσοστό 80% και άνω.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το 2017 τα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις κατοικίες και τα καταστήματα παραμένουν αμετάβλητα στο 1,38 και 3,28 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα. Επίσης, για τα τέλη κοινόχρηστου χώρου αποφασίστηκε μηδενική αύξηση.

«Πρόκειται για ανταποδοτικά τέλη που είναι τα δεύτερα πιο χαμηλά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, και από τα χαμηλότερα σε όλη τη χώρα, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Δημήτρης Ζιγκερίδης κατά την αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Τέλη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών παραμένουν αμετάβλητα για τέταρτο συνεχόμενο έτος, ενώ από την έναρξη του «Καλλικράτη» προηγήθηκαν τρεις σημαντικές μειώσεις. Έτσι, από το 2011 έως και το 2017 τα ανταποδοτικά τέλη γνώρισαν συνολική μείωση 13,75% για τις κατοικίες και 15,83% για τα καταστήματα, ενώ καταργήθηκε και ο ειδικός φόρος 0,71 €/τ.μ. που ίσχυε επί 20ετίας στον πρώην δήμο Νεάπολης, επιφέροντας έτσι συνολικά μεγάλες ελαφρύνσεις στον οικογενειακό και επαγγελματικό προϋπολογισμό.

 voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου