ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πληρώνει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ ο Χρήστος Σπίρτζης και τους πετάει το μπαλάκι;



Το μπαλάκι στους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ πετά για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, ο κ. Σπίρτζης υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα
ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση χρημάτων από την επιχορήγηση του Νοεμβρίου, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.  Η κοινή υπουργική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ και αναμένεται η υπογραφή και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Η πληρωμη θα αφορά στον μισθό του Αυγούστου και τα χρήματα αναμένεται να φτάσουν στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ την ερχόμενη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου για  να μεταφερθούν άμεσα στους λογαριασμούς των εργαζομένων.
"Τα χρήματα θα εκταμιευθούν, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν την Τετάρτη, οπότε φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων. Απο εκεί και πέρα εμείς έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητήσει και περιμένουμε", τόνισε στο thestival.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν στείλει τελεσίγραφο στο οποίο ανέφεραν ότι θα σήκωναν και πάλι χειρόφρενο σε περίπτωση που δεν ελάμβαναν τα δεδουλευμένα τους έως και τις 12 Οκτωβρίου, οπότε και συμπληρώνουν τρεις μήνες απλήρωτοι. Τώρα, καλούνται να λάβουν αποφάσεις με βάση τα νέα δεδομένα. "Εμείς δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα για τίποτα. Αν δεν δούμε έγγραφο επίσημο δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις με υποθετικά σενάρια", τόνισε από την πλευρά του στο thestival.gr, ο πρόεδρος των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο κ. Τσερμενίδης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν μισθούς δύο μηνών κι όχι ενός όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός. Σε ερώτηση για το πώς πρόκειται να κινηθούν σε περίπτωση που λάβουν μόνο έναν μισθό, ο Πρόεδρος του Σωματείου είχε απαντήσει ότι την απόφαση θα λάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενδεχομένως και μέσω μιας νέας γενικής συνέλευσης.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου