ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

KLEEMANN: Δεν "εγκαταλείπει" την Ελλάδα μετά την έξοδο από το ΧΑ



KLEEMANN: Δεν "εγκαταλείπει" την Ελλάδα μετά την έξοδο από το ΧΑ
Παραμένει εδώ η καταστατική έδρα - Στα 2,02 ευρώ η δημόσια πρόταση
Η KLEEMANN HELLAS αναμένεται να διαγράψει τη μετοχή της από το Χρηαμτιστήριο Αθηνών
μετά τη δημόσια πρόταση για 2,02 ευρώ που κατέθεσε η "MCA ORBITAL GLOBAL HOLDINGS LTD". Να σημειωθεί ότι σήμερα ενισχύθηκε κατά 30% εν όψει της διαγραφής της από το ελληνικό ταμπλό.
Ωστόσο σε αντίθεση με το κύμα φυγής άλλων εισηγμένων από το ελληνικό χρηματιστήριο η σχεδιαζόμενη από τη διοίκηση της Kleemann έξοδος της μεγάλης βορειοελλαδίτικης δεν έχει τα χαρακτηριστικά «απόδρασης» από την Ελλάδα.  
Πρέπει να σημειωθεί πως είναι ειλημμένη απόφαση των βασικών μετόχων η παραμονή της παραγωγικής βάσης στην Ελλάδα με ενίσχυση των θέσεων εργασίας, κάτι που άλλωστε έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας την KLEEMANN σε «φωτεινή εξαίρεση» των επιχειρήσεων βαριάς βιομηχανίας στην περίοδο της κρίσης.
Ενδεικτικό είναι επίσης ότι η διοίκηση της εταιρείας, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, δεν εξετάζει επί του παρόντος τουλάχιστον, την μεταφορά της καταστατικής έδρας στο εξωτερικό.
Η έξοδος επομένως από το απαξιωμένο ελληνικό χρηματιστήριο ερμηνεύεται ως προσαρμογή διεθνούς στρατηγικής της εξαγωγικής επιχείρησης που εξακολουθεί όμως να κρατά την κεντρική παραγωγική βάση στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως το τίμημα είναι σημαντικά υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος, αλλά παρόλα αυτά η αξία της εταιρείας είναι σημαντικά υψηλότερη, βάση των δημοσιευμένων λογιστικών καταστάσεων. Σημειώνεται πως για να πραγματοποιηθεί η έξοδος από το ταμπλό πρέπει να συγκεντρωθεί άνω του 90% του συνόλου των μετοχών.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου