ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο Πρακτορείο FM104.9

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης


«Ελπίζω αύριο που έχουμε ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη να κλείσουν όλα αυτά τα θέματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους, την αγορά και τον

ΟΑΣΘ» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm104.9 και τόνισε «θα πρέπει ο κ. Σπίρτζης να κάνει πράξη αυτά που λέει. Πρώτα να καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό που έδωσε ο ΟΑΣΘ, για να μπουν οι μισθοί Ιουλίου και Αυγούστου και μετά εμείς θα λύσουμε τα δικά μας θέματα».
Ο Κ. Τσερμενίδης υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία όταν σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους πριν από ένα μήνα, «η κόρη μου η ίδια με βρίζει που δεν μπορεί να πάει στη δουλειά της. Το μόνο όπλο που έχει ο εργαζόμενος είναι οι κινητοποιήσεις, τα ίδια προβλήματα που έχουν οι πολίτες, έχουν και οι εργαζόμενοι».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων, απάντησε και στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ στο Πρακτορείο fm 104.9, ότι αύριο θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα, «οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται δεν γονατίζουν σε πιέσεις της εργοδοσίας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μπορεί να πάει στα δικαστήρια, αλλά εκτιμώ προσωπικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανένα δικαστήριο να βγάλει καταχρηστική την απεργία του ΟΑΣΘ, διότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να  πληρώνει τους εργαζόμενους» και κατέληξε, «εάν θέλουν να μας κλείσουν φυλακή ας το κάνουν. Εμείς θέλουμε  να μπουν τα χρήματα στη μισθοδοσία προσωπικού και να καθίσουμε κάτω, μαζί με την κυβέρνηση, να λύσουμε τα θέματα του ΟΑΣΘ».
Χωρίς λεωφορεία για 3η ημέρα
Χωρίς λεωφορεία είναι σήμερα, για 3η ημέρα, η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από το περασμένο Σάββατο.
"Mέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρούν και να λογικευτούν" και να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, στους 2.300 απασχολουμένους του οργανισμού” όπως είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Στους δρόμους θα κινούνται μόνο τα ειδικά αμαξίδια ΑΜΕΑ.
Στο μεταξύ θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων - όπως η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει προτείνει – και να αποφασίσει πότε αυτά θα κατατεθούν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη “πιθανότατα αύριο θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα”.
Κρίσιμη πάντως θεωρείται η αυριανή συνάντηση των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, στις 14.00 μ.μ. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στη συνάντηση, η οποία ορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα συμμετέχει η διοίκηση του οργανισμού.
 praktoreio-macedonia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου