ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το Δημόσιο πλήρωνε 350.000 ευρώ για κλειστά αστυνομικά τμήματα

 Το Δημόσιο πλήρωνε 350.000 ευρώ για κλειστά αστυνομικά τμήματα
ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ - ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ

Περί τις 350.000 ευρώ ετησίως έχανε κάθε χρόνο το Δημόσιο για την μίσθωση 18 εκτός λειτουργίας αστυνομικών τμημάτων, όπως αποκάλυψε σήμερα ο γ.γ. Δημόσιας
Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου οργανογράμματος της ΕΛ.ΑΣ.



Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας προχωρά σε ριζικές αλλαγές στο νέο οργανόγραμμά της, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα αστυνομικών τμημάτων και η ορθότερη κατανομή του αστυνομικού προσωπικού.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατάργηση 258 αυτοτελών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, η σύμπτυξη του 40% των αστυνομικών τμημάτων, των τμημάτων ασφαλείας & τροχαίας και την επαναφορά του παλιού θεσμού των «πολυδύναμων» αστυνομικών τμημάτων.
Όπως ανακοινώθηκε, από τις 1.016 αυτοτελείς υπηρεσίες απομένουν μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης 948, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται 4.689 οργανικές θέσεις αστυνομικών που πλέον θα διατεθούν σε άλλες υπηρεσίες. Την αλλαγή αυτή είχε άλλωστε προαναγγείλει στο Εθνος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Λευτέρη Μπιντέλα.
Ενδεικτικά, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών οι υπηρεσίες από 27 γίνονται 22 και εξοικονομούνται 145 αστυνομικοί, ενώ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, οι υπηρεσίες μειώνονται σε 22 από 32 και εξοικονομούνται συνολικά 97 αστυνομικοί.
Στην Αττική καταργούνται – συγχωνεύονται αστυνομικά τμήματα και από 240 και μένουν 188.
Ανάμεσα στα αστυνομικά τμήματα που συγχωνεύονται είναι και αυτά σε Νέο Κόσμο και Πετράλωνα, σε Φιλοθέη, Ψυχικό και Νέο Ψυχικό, σε Ερυθραία – Κηφισιά, σε Παπάγου – Χολαργού,  σε Βούλας – Βουλιαγμένη, σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη και σε  Νέα Χαλκηδόνα και Νέα Φιλαδέλφεια.
Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει τη μείωση κατά 21% των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών, εξοικονόμηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 12,7% και εξοικονόμηση κατά 10% των καταβαλλόμενων από την αστυνομία μισθωμάτων για την ενοικίαση κτιρίων που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
«Προχωράμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ.» τόνισε  ο Νίκος Τόσκας και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει υλοποιηθεί η αποδέσμευση περίπου 700 αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου