ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Το φθινόπωρο ήρθε, αλλά γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.
Καλή διασκέδαση!


Όπερα
-Η όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ θα παρουσιασθεί στα ελληνικά στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, Συκιές) από την ομάδα της Skull of Yorick Productions, την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 9 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν η Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο Φίλιππος Μοδινός
Για μικρά και μεγάλα παιδιά
-Η Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν σήμερα δημιουργικά το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο»! Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α΄, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνουν αυτή τη φορά, με αφορμή το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», τα ακόλουθα:
-13.00-15.00: Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών, κατά το οποίο θα κατασκευάσουν τις δικές τους εορταστικές μάσκες. Ακόμη, θα φωτογραφηθούν, δημιουργώντας στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα δικά τους πορτρέτα, με αφορμή και την έκθεση φωτογραφίας “Faces. Το πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990”, του ΜΦΘ.
Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Α’ Προβλήτα
 
-15.30: Προβολή της ταινίας Ο βασιλιάς των μασκών του Τιαν Μινγκ Γου.
Χώρος: Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1’ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!

Μουσική
-Η Ορχήστρα Πνευστών (Concert Band) και η Ορχήστρα Τζαζ (Big Band) του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους με δύο συναυλίες: η πρώτη είναι σήμερα στο Αμφιθέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής" του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και η δεύτερη την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Και οι δύο συναυλίες αρχίζουν στις 20.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα, όπως πάντα, περιλαμβάνει μουσική για όλα τα γούστα με μια έντονη εσάνς Χριστουγέννων.
-Στις 20.30 στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου συναυλία με το κουιντέτο της φιλαρμονικής του Δήμου Αμπελοκήπων, τη Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, τη Χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τη Χορωδία της Θρακικής Εστίας. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι με τις σοπράνο Άλκηστις Τόγια και Μαρίνα Βουλογιάννη, Πιάνο: Ειρήνη Μαύρου. Είσοδος ελεύθερη
typosthes.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου