ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα ήταν τελικά το «ύποπτο αντικείμενο» στο αεροσκάφος της Air France

 Βόμβα ήταν τελικά το «ύποπτο αντικείμενο» στο αεροσκάφος της Air France
O ΤΡΟΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Βόμβα ήταν τελικά το «ύποπτο αντικείμενο» που εντοπίστηκε σε αεροσκάφος της Air France και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της Κένυας. Η αστυνομία έχει
προχωρήσει στη σύλληψη δύο ύποπτων επιβατών της πτήσης 463, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μαυρίκιος-Παρίσι.


Η πτήση AF 463, με 459 επιβαίνοντες και 14μελές πλήρωμα επρόκειτο να προσγειωθεί στο Παρίσι στις 6.50 ώρα Ελλάδας. Προσγειώθηκε ωστόσο στο διεθνές αεροδρόμιο Moi της Μομπάσα, στις ανατολικές ακτές της Κένυας, στις 23.37 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας). «Πυροτεχνουργοί εντόπισαν μια βόμβα μέσα στο αεροσκάφος της Air France στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μoi στη Μομπάσα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο έξω από το αεροδρόμιο» αναφέρει η επίσημα ανακοίνωση της αστυνομίας.
«Πυροτεχνουργοί του Ναυτικού της Κένυας έχουν μετακινήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Οι αρχές έχουν εντοπίσει δύο επιβάτες που μοιάζουν ύποπτοι. Η ομάδα ασφαλείας της Μομπάσα και η ασφάλεια του αεροδρομίου έχουν ασφαλίσει το αεροδρόμιο και όλες τις εγκαταστάσεις γύρω από αυτό… Η βόμβα μεταφέρθηκε σε ένα ασφαλές σημείο για να πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη σήμερα το πρωί» συνεχίζει τη ανακοίνωση της αστυνομίας.
Το ιστορικό
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, Τζόσεφ Νκαισέρι, που μετέβη αμέσως στη Μομπάσα, δήλωσε ότι η αστυνομία ανακρίνει πολλούς επιβάτες της πτήσης, χωρίς να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό.
«Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, όμως αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν είναι ότι οι ερευνητές ανακρίνουν πολλούς επιβάτες σχετικά με τον μηχανισμό που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους της Air France» επισήμανε ο ίδιος στον Τύπο.
Ο Κενυάτης υπουργός δεν διευκρίνισε το είδος του «μηχανισμού» που εντοπίστηκε.

Σε ανακοίνωσή της η Air France ανέφερε πως για προληπτικούς λόγους όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες και πρόσθεσε:
«Την φροντίδα τους έχει αναλάβει το προσωπικό εδάφους στο αεροδρόμιο της Μομπάσα και θα τους παρασχεθεί διαμονή. Έρευνα διεξάγεται από τις αρχές προκειμένου να ταυτοποιηθεί η πηγή της απειλής».
Η εταιρεία ανέφερε ότι καταβάλλει προσπάθειες για τη μεταφορά των επιβατών και ότι στέλνει ένα άλλο αεροπλάνο στη Μομπάσα για την επιστροφή τους στο Παρίσι με την προοπτική η πτήση να πραγματοποιηθεί αργά σήμερα το απόγευμα.
Η Πολιτική Αεροπορία της Κένυας ανέφερε στον λογαριασμό της στο twitter πως το πρόγραμμα των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Μομπάσα έχει αλλάξει λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου