ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Γιατί κινδυνεύει η Apple με πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για κάθε iPhone που δεν ξεκλειδώνει


Γιατί κινδυνεύει η Apple με πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για κάθε iPhone που δεν ξεκλειδώνει
Μια νέα μεγάλη διαφωνία έχει ξεκινήσει μεταξύ τεχνολογικών εταιρειών και κυβερνήσεων και ο λόγος είναι η ασφάλεια των δεδομένων των κινητών.


Από τη μια οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι με το να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση, εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους και από την άλλη οι αρχές ζητούν να τους ανοιχτεί μια «πίσω πόρτα» στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Η μεγάλη υπόθεση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανοιχτή είναι εκείνη της Apple με τις αμερικανικές αρχές. Από τη μια είναι το FBI ζητά να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone ενός τρομοκράτη και από την άλλη η Apple που αρνείται να χακάρει τους χρήστες της και να δημιουργήσει software που παρομοιάζει με καρκίνο για το iOS.
Η Γαλλία φαίνεται πως προσανατολίζεται σε έναν διαφορετικό τρόπο επίλυσης ανάλογου προβλήματος που μπορεί να προκύψει μελλοντικά και να χτυπήσει την Apple εκεί που πονά, δηλαδή να της επιβάλει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για κάθε συσκευή που αρνείται να ξεκλειδώσει για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης.
Την χρονιά που μας πέρασε οι γαλλικές αρχές είχαν στα χέρια τους 8 smartphones, τα οποία φέρεται να ανήκαν σε τρομοκράτες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien, ο Γάλλος πολιτικός Yann Galut κατέθεσε τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει στόχο να ενισχύσει την θέση της κυβέρνησης στον πόλεμο έναντι στην τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα αλλά και τα οικονομικά εγκλήματα.
Να πούμε ότι στην περίπτωση που περάσει τελικά η τροπολογία, δεν θα αφορά μόνο την Apple, αλλά και τη Google και οι Γάλλοι θα επιχειρήσουν να «χτυπήσουν τις εταιρείες εκεί που πονάει» προκειμένου να συνεργαστούν.
 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου