ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΟΑΣΘ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΜΑΐΟΥ - ΠΟΣΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ

 ΟΑΣΘ
Τα βασικά στοιχεία του νέου σχεδιασμού του ΟΑΣΘ μετά τις 4 Μαΐου εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Σκόδρας.


Περιορισμένης κλίμακας αλλαγές σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενόψει της 4ης Μαΐου που παύουν οι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει την επιβατική κίνηση στα αστικά λεωφορεία.

Το λεπτομερές σχέδιο για τη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας στη μετά το πέρας της καραντίνας εποχή πρόκειται να αποσαφηνιστεί αύριο το πρωί, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης η οποία θα γίνει στον Οργανισμό. Ωστόσο, τα βασικά στοιχεία αυτού του νέου σχεδιασμού εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ.Σκόδρα δεν αναμένεται μεγάλη αύξηση στην επιβατική κίνηση από την προσεχή Δευτέρα. “Το κυλιόμενο ωράριο θα δώσει τη δυνατότητα να αποφευχθεί η συμφόρηση. Επιπλέον, η πληρότητα έως σήμερα, μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων είναι τόσο χαμηλή, που ακόμη και εάν δεκαπλασιαστεί η κίνηση και πάλι θα είμαστε κάτω από το όριο ασφαλείας του 50% για την αποφυγή συνωστισμού”, εξηγεί ο κ. Σκόδρας.
Ωστόσο, ο ΟΑΣΘ σχεδιάζει να λάβει κάποια επιπλέον προληπτικά μέτρα, πέραν αυτών τα οποία εφαρμόζονται ήδη από τις αρχές Μαρτίου (καθημερινές απολυμάνσεις στα λεωφορεία κ.ά.). Κατ' αρχάς ο ΟΑΣΘ θα διατηρεί το σύνολο της σημερινής δύναμής του (περίπου 220 λεωφορεία εκτός αυτών των διαφόρων ΚΤΕΛ) καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μέχρι σήμερα, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, το σύνολο των λεωφορείων δρομολογούνταν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10 το πρωί και από τις 2 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα. Στα υπόλοιπα διαστήματα έβγαιναν στους δρόμους τα μισά λεωφορεία. “Πλέον θα βγάζουμε το σύνολο του στόλου, όλη την ημέρα” αναφέρει ο κ. Σκόδρας.

Πέραν αυτού και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει συνωστισμός σε κάποιες γραμμές, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, ο ΟΑΣΘ θα τοποθετήσει συνοδό γραμμής στα λεωφορεία ο οποίος θα επιτηρεί εάν τα μέτρα τηρούνται. Εάν δηλαδή οι επιβάτες φορούν μάσκες και εάν η πληρότητα του λεωφορείου δεν υπερβαίνει το 50%.

“Παράλληλα, θα υπάρχει αντισηπτικό σε όλα τα λεωφορεία κι επίσης, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα, θα δίνουμε και μάσκες σε όσους δεν θα έχουν μαζί τους”, αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ. Ήδη ο Οργανισμός έχει δεχθεί μια δωρεά από περίπου 5.000 μάσκες ενώ έχει παραγγείλει και πολλές χιλιάδες ακόμη.
Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στις περιαστικές γραμμές τις οποίες ανέλαβαν τα ΚΤΕΛ. “Ό,τι εντολή μας δώσει ο ΟΑΣΘ, εκείνο θα εφαρμόσουμε” δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Στέφανος Τσόλης.

Πηγή: https://www.voria.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου