Μια ιδιαίτερη παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού
Υλικά για 10 μερίδες
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο(κομμένο σε κύβους)
2 κουταλιές ζάχαρη
1/4 του κουταλιού αλάτι
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια τυρί ρικότα
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
4 αυγά
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Για το γαρνίρισμα:
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε 3 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να ενωθούν καλά τα υλικά. Σε μια φόρμα διαμέτρου 23 εκ., στρώνουμε το μείγμα. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 30΄. Έπειτα, στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και από πάνω τοποθετούμε φασόλια, ώστε να υπάρχει βάρος. Ψήνουμε στους 190° C για 15΄. Βγάζουμε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλα 20΄ ή μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ τη ρικότα, το μέλι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε στους 160° Cγια 45΄. Aφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και σταφίδες.
THESSNEWS.GR
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου