Το καλοκαίρι είναι στενά συνυφασμένο με τα παγωτά, τα οποία σας προσφέρουν εκπληκτική γεύση και μια δροσερή νότα, που είναι ό,τι πρέπει για
τις μέρες που η ζέστη είναι αφόρητη! Εάν λοιπόν είστε κι εσείς φανατικοί ice-cream lovers, τότε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τις λαχταριστές αυτές παγωμένες λιχουδιές και μάλιστα πολύ εύκολα. Άλλωστε οι homemade γαστρονομικές δημιουργίες είναι πάντα πιο υγιεινές και συνήθως φτιάχνονται με αγνά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Οι παρακάτω συνταγές, μάλιστα, είναι τόσο νόστιμες, που όταν τις δοκιμάσετε δε θα το πιστεύετε ότι τις φτιάξατε μόνες σας. Bon appetit!Red velvet & κρέμα από marshmallows
Υλικά:
- 1 συσκευασία cream cheese
- 3/4 κούπας γάλα
- 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1/2 κούπα γάλα βουτύρου
- 1 κ. σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 2 κ. γ. κακάο
- μία πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα κρέμα από marshmallows
Εκτέλεση: Συνδυάστε το cream cheese, τη ζάχαρη, το βουτυρόγαλα, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη σκόνη κακάο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύψτε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες ή καλύτερα κι όλη τη νύχτα, αν δεν το βιάζεστε! Έπειτα, προσθέστε το marshmallow topping και ανακατέψτε καλά. Τέλος, βάλτε το soon-to-be παγωτό στην κατάψυξη κι αφήστε το όλο το βράδυ. Σερβίρετε με επιπλέον επικάλυψη marshmallow και απολαύστε το!
Ροδάκινο
Υλικά:
- 6 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους σε κομματάκια
- 1/2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα
Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα ροδάκινα, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μεσαία κατσαρόλα και ζεστάνετέ το για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να δέσουν τα υλικά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Ύστερα βάλτε το στην κατάψυξη για δυο ώρες. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τη μέχρι να πήξει καλά. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίξτε αργά το συμπυκνωμένο γάλα, προσθέστε το πρώτο μείγμα με τα φρούτα και ανακέτεψτε καλά. Ύστερα τοποθετήστε τη δημιουργία σας στην κατάψυξη για να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.
Μπισκότα και nutella
Υλικά:
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 2/3 κούπας γάλα σοκολάτας
- 3/4 κούπας nutella
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1/2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- μία πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κούπα μπισκότα Oreo
Εκτέλεση: Χτυπήστε στο μπλέντερ τη Nutella, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες και απαλό μείγμα, το οποίο στη συνέχεια θα βάλετε στο ψυγείο και θα το αφήσετε το εκεί μέχρι να κρυώσει καλά. Έπειτα, αφήστε το στην κατάψυξη για 45 λεπτά. Βγάλτε το, χτυπήστε το για 15-20 δευτερόλεπτα και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη για άλλα 45 λεπτά. Ύστερα προσθέστε τα Oreo cookies, ανακατέψτε ελαφρά και στη συνέχεια τοποθετήστε ξανά το μείγμα στην καταψύκτη για τα τελευταία 45 λεπτά. Το παγωτό σας είναι έτοιμο!
thessnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου