ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΟΑΣΘ: Tα έσοδα έχουν μηδενιστεί-Δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ ανα ημέρα


Γ. Σκόδρας: Χθες...ο ΟΑΣΘ χρειάζεται αστικά λεωφορεία (BINTEO ...

Για την επόμενη μέρα στον ΟΑΣΘ μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία,
την ενίσχυση του στόλου αλλά και τα οικονομικά του Οργανισμού μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

Μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και την εκπομπή "Δημότης Online" με τον Παναγιώτη Κρινή, ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε πως με την άρση των περιορισμών, ο ΟΑΣΘ θα επανέλθει σταδιακά. Υπογράμμισε πως θα συνεχιστεί η απολύμανση των λεωφορείων σε σταθερή βάση ενώ αναφορικά με τη λειτουργία των εκδοτηρίων, των σταθμαρχείων και του αμαξοστασίου ανέφερε ότι και αυτά θα επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα.
Αναφορικά με τις παρούσες συνθήκες, ο κ. Σκόδρας είπε πως ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και συγκεκριμένα με το 25% των εργαζομένων, ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση με τα έσοδα του ΟΑΣΘ.
Όπως είπε, τα έσοδα έχουν μηδενιστεί την περίοδο του κορωνοϊού, αφού δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ ανα ημέρα. "Πρέπει να προχωρήσουμε σε αναθεωρημένο σχέδιο", υπογράμμισε.
Τόνισε επίσης πως μόλις αρθούν τα μέτρα, στους δρόμους της πόλης θα βρίσκονται περίπου 350 αστικά λεωφορεία. "Μέχρι Σεπτέμβριο θα θέλαμε τα φτάσουμε τα 500 μαζί με τα οχήματα των ΚΤΕΛ", πρόσθεσε.
Μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση ο κ. Σκόδρας αναφέρθηκε επίσης και στον στόλο των αστικών λεωφορείων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "η κατάσταση του στόλου δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε" και υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται για την απόκτηση νέων λεωφορείων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, χθες το ΔΣ του Οργανισμού ενέκρινε τεύχος δημοπράτησης για διαγωνισμό που δίνει τη δυνατότητα προμήθειας 180 λεωφορείων από τον ΟΑΣΘ. Πρόσθεσε πως για να γίνει ο διαγωνσμός για την απόκτησή τους θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης για να πάρει ο δήμος 50 λεωφορεία από αδελφοποιημένη πόλη της Γερμανίας, τα οποία και θα διαθέσει στον ΟΑΣΘ για την αστική συγκοινωνία. Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα, η διαδικασία ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα.
 seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου