ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

«ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια

 



Τα επόμενα βήματά του στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο Σπύρος Βούγιας παρουσιάζοντας την δημοτική κίνηση «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Η δημοτική κίνηση αποτελεί συνέχεια της ομάδας Thessaloniki Project που εδώ και ένα χρόνο θέτει θέματα ατζέντας πόλης με τον Σπύρο Βούγια να δηλώνει ότι ο κύριος στόχος είναι να κρατηθεί ζωντανή, πλούσια και ανοιχτή τη συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ο Σπ. Βούγιας επιθυμεί να συγκροτήσει ένα υπερκομματικό «Μέτωπο Πόλης» επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των ενεργών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης και από εκεί ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο τη «Μικτή Θεσσαλονίκης».

Τον Οκτώβριο αποφασίζει για δήμαρχος
Όπως εξήγησε ο Σπ. Βούγιας στη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους την τελική του απόφαση αν θα είναι ο ίδιος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της δημοτικής κίνησης θα την πάρει τον Οκτώβριο, ένα χρόνο πριν από τις εκλογές.
Εκτίμησε ότι αν γίνουν μαζί οι εθνικές εκλογές με τις αυτοδιοικητικές τότε θα υπάρξει πόλωση και θα ελαχιστοποιηθεί η κουβέντα για τη Θεσσαλονίκη. «Δεν θα με ενδιέφερε τέτοιο πράγμα» σχολίασε.



«Δεν περιμένω χρίσμα ούτε καν στήριξη για να αποφασίσω. Με ενδιαφέρει η πόλη τι θα πει», συμπλήρωσε.
Ο Σπ. Βούγιας αποκάλυψε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα μίλησε με τους Κ. Ζέρβα, Ανδ. Κουράκη και Ν. Ταχιάο ώστε να συνδιαμορφώσουν το Μέτωπο Πόλης αλλά τελικά δεν ευοδώθηκε η κοινή πλατφόρμα.

«Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μπουτάρης»
Την εκτίμηση ότι ο Γ. Μπουτάρης δεν θα ναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές έκανε ο Σπ. Βούγιας επαναλαμβάνοντας ότι η Πρωτοβουλία έκλεισε τον κύκλο της με επικεφαλής τον δήμαρχο.
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε ασφυκτικό εναγκαλισμό και πολιτικό κεφαλοκλείδωμα την στήριξη Τσίπρα σε Μπουτάρη σχολιάζοντας πως θα ωφελήσει τον Γ. Μπουτάρη ώστε να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς τη θητεία του.
«Θα θελήσει να φύγει με αξιοπρέπεια ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να έχει κερδίσει τον τελευταίο χρόνο το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την διείσδυση που έχει καταφέρει. Πρόκειται για μια αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία με βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Δεν ωφελεί όμως την Πρωτοβουλία. Θα την αξιοποιήσει την στήριξη πολιτικά ο Γ. Μπουτάρης για να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς τη θητεία του. Δεν ταιριάζει αυτό το πολιτικό φλερτ στην Πρωτοβουλία και τον Μπουτάρη» ανέφερε μεταξύ άλλων.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου