ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Γιατί έπεσε… «μαύρο» στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ-Τι απαντά ο Οργανισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΟΑΣΘ



Εκτός από τα αργοπορημένα λεωφορεία και τα μειωμένα δρομολόγια, οι Θεσσαλονικείς έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα «τερτίπι» του ΟΑΣΘ που δεν είναι άλλο από τα ανενεργά
συστήματα τηλεματικής, οι οθόνες των οποίων σε κεντρικότατες στάσεις παραμένουν… κατάμαυρες, με τους επιβάτες να μην έχουν πληροφορίες για τις αφίξεις των λεωφορείων.
Αποτέλεσμα είναι οι νεότεροι επιβάτες να επιστρατεύουν τα smartphone τους, μαθαίνοντας μέσω εφαρμογής τις αφίξεις των λεωφορείων, ενώ σε δυσκολότερη θέση είναι οι μεγαλύτεροι μη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, που είτε ρωτούν τους νέους, είτε περιμένουν το λεωφορείο όποτε αυτό έρθει, όπως… τον παλιό καλό καιρό!
 Σχετική εικόνα
Η Γεωργία Μαυρίδου, ετών 69, συνταξιούχος και κάτοικος ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθημερινά χρησιμοποιεί το λεωφορείο της γραμμής 39 που πραγματοποιεί την διαδρομή Κηφισιά - Δικαστήρια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη ThessNews, «μου δημιουργεί πρόβλημα το γεγονός ότι δεν μπορώ να δω σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο που επιβαίνω από την Πλατεία Αριστοτέλους, με αποτέλεσμα να ζητώ την βοήθεια των νεότερων ανθρώπων, προκειμένου να με εξυπηρετήσουν και να μου πουν σε πόση ώρα έρχεται το όχημα».
 Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΟΑΣΘ
Το σύστημα τηλεματικής στην Πλατεία Αριστοτέλους με κατεύθυνση ανατολικά, εδώ και περίπου δύο μήνες παραμένει ανενεργό, με αποτέλεσμα οι επιβάτες των γραμμών 3, 5, 6, 12, 33 και 39, να μην έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν σε πόση ώρα θα αφιχθεί η γραμμή του λεωφορείου που θέλουν να επιβιβαστούν.
«Μαύρο» έπεσε επίσης και στο σύστημα τηλεματικής στην στάση «Καμάρα» που βρίσκεται επί της Εγνατίας στο ρεύμα προς δυτικά και εξυπηρετεί τις γραμμές 2, 10, 11, 14, 17, 37, 8, 31, 45, 27, 78Ν, 28 και 83  καθώς και στην στάση «Ευζώνων» με κατεύθυνση προς δυτικά, που εξυπηρετεί τις γραμμές 3, 5, 6 , 8, 33, 39, 78 και 78Ν, ενώ δεν είναι και λίγα τα συστήματα τηλεματικής σε συνοικιακές περιοχές, που δεν εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό του ΟΑΣΘ.

Στα… υπ’ όψιν
Ο Σάββας Παναγιωτίδης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, όπως είπε χαρακτηριστικά στη ThessNews «υπάρχουν συνολικά περίπου 17 συστήματα τηλεματικής που δεν λειτουργούν λόγω ελλιπούς συντήρησης», ενώ, τόνισε, πως η διόρθωση των βλαβών των συστημάτων τηλεματικής στις στάσεις κεντρικών οδών, καθώς και συνοικιακών περιοχών, θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου