ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ιβάν Σαββίδης: Θέσεις εργασίας και υποτροφίες από τις έδρες ΑΠΘ (ΦΩΤΟ + VIDEO)



Εγκαίνια χθές για την Έδρα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΑΠΘ παρουσία του Ιβάν Σαββίδη με μεγάλες ειδήσεις για θέσεις εργασίας και υποτροφίες για τους αποφοίτους των δύο συνολικά εδρών.

Ο Ιβάν Σαββίδης χαρακτήρισε δύο τμήματα του εαυτού του τις δύο έδρες που λειτουργούν στο ΑΠΘ (ρωσικής γλώσσας και ποντιακών σπουδών). Η μεγάλη είδηση ήταν η ανακοίνωσή του πως όσοι περάσουν από αυτές τις δύο έδρες «έχουν απόλυτο δικαίωμα για εργασία στις δικές μας επιχειρήσεις». Θα δημιουργούμε κάθε μέρα τέτοιες θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους αυτούς, είπε χαρακτηριστικά αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού. Ανακοίνωσε επίσης ειδικό πρόγραμμα υποτροφιών για τους καλύτερους φοιτητές αυτών των εδρών.
Μάλιστα, μετά την εξαγγελία του αυτή ο πρύτανης ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας είπε αστειευόμενος πως θα χρειαστούν μεγαλύτερες αίθουσες για να χωράνε οι φοιτητές! 

Ο Ιβάν Σαββίδης εξέφρασε τη χαρά του που όπως είπε «ακούει ρωσική γλώσσα και βλέπει ανθρώπους που αγαπούν τον ρωσικό πολιτισμό εδώ στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο», ενώ τόνισε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτησε για εκμάθηση ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με μελέτες.  Από την 7η θέση στον πίνακα κατάταξης εκμάθησης έχει ανέβει στην 2η θέση. Ειδικοί φιλόλογοι λένε ότι σήμερα πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι στη χώρα μιλούν ρωσική γλώσσα. Κάθε χρόνο ενισχύεται η επιχειρηματική συνεργασία και η γνώση της ρωσικής γίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Στα εγκαίνια βρίσκονται ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζουράρις, ο Περιφερειάρχης, κ. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης.
Δείτε τα βίντεο και  φωτογραφία του typosthes.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου