ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Προετοιμασίες για τους «συρμούς» οχημάτων

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ACEA, μέχρι το 2023 θα είναι διαθέσιμη η τεχνολογία για το platooning φορτηγών από διαφορετικούς κατασκευαστές.



Σύμφωνα με γενικό γραμματέα του ACEA, έως το 2023 θα είναι δυνατή η κίνηση φορτηγών οχημάτων ακόμη και από διαφορετικές μάρκες σε κονβόι (platooning) στο οδικό δίκτυο των χωρών – μελών της ΕΕ.



Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές βαρέων επαγγελματικών οχημάτων παρουσίασαν ένα λεπτομερές πλάνο που αφορά στις ενέργειες που απαιτείται να πραγματοποιηθούν προκειμένου τα πρώτα κονβόι ημι-αυτόνομων φορτηγών (συρμοί φορτηγών ή αλλιώς «platooning» όπως είναι ο όρος που έχει επικρατήσει) να μπορούν να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της ΕΕ μέχρι το 2025.
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ACEA (European Automobile Manufacturers Association), κ. Erik Jonnaert», κατά την παρουσίαση του προγράμματος «EU Roadmap for Truck Platooning» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «Η τεχνολογία για την κίνηση των φορτηγών σε συρμούς είναι ήδη εφικτή για οχήματα της ίδιας μάρκας. Ωστόσο είναι σαφές πως επιβάλλεται να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την ίδια δυνατότητα στους πελάτες μας που διαθέτουν οχήματα από διαφορετικούς κατασκευαστές. Αυτός λοιπόν είναι και ο αμέσως επόμενος στόχος μας».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έως το 2023 θα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν στο εθνικό οδικό δίκτυο των χωρών – μελών της ΕΕ συρμοί φορτηγών χωρίς προβλήματα, γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Ωστόσο, η χρήση πλήρως αυτόνομων φορτηγών αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη καθώς εκτός της εξέλιξης των απαιτούμενων τεχνολογικών καινοτομιών, απαιτείται να τεθεί σε ισχύ και το νομικό πλαίσιο από την ΕΕ.
πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου