ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Οι εφαρµογές που πρέπει να έχετε στα Windows 10



Όταν γίνεται λόγος για τα Windows 10, αναφερόµαστε σε ένα οικοσύστηµα συσκευών, δηλαδή υπολογιστές, smartphones και tablets, µε το Windows Store να αποτελεί τον κεντρικό προορισµό για
όλες τις επιλογές λογισµικού που µπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης σε κάθε µία από αυτές. Μπορεί κατά καιρούς οι κάτοχοι συσκευών µε Android και iOS να ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές, αλλά η ψαλίδα έχει µικρύνει πολύ και πλέον θα βρείτε αρκετές εφαρµογές στο Windows Store.
Παρακάτω εξετάζουµε µερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές, τις οποίες θα µπορέσετε να βρείτε όλες στο Windows Store, τις περισσότερες δωρεάν [εκτός κι αν αναφέρεται διαφορετικά].
Οργάνωση και άλλα
Το Enpass είναι ένας άριστος password manager που µπορεί να σας κάνει τη ζωή εύκολη, ενώ µπορεί να λειτουργήσει και σε άλλες συσκευές εκτός από το Windows 10 µοντέλο σας. Είναι universal εφαρµογή, ενώ προσφέρει backup µέσω OneDrive για κρυπτογραφηµένα δεδοµένα, σε περίπτωση που θέλετε να έχετε πρόσβαση και από άλλες συσκευές, ενώ για να την αποκτήσετε θα χρειαστεί να ξοδέψετε 9,89 ευρώ. To Power Planner είναι ένα εργαλείο οργάνωσης που θα βρουν εξαιρετικά χρήσιµο µαθητές και φοιτητές, ενώ µε την εφαρµογή αυτή θα µπορέσετε να οργανώνετε το φορτωµένο πρόγραµµά σας σε Xbox One, PC, smartphones, Windows Holographic και το Surface Hub.

To Money Tracker Pro θα σας ζητήσει να βάλετε το χέρι στην τσέπη και να πληρώσετε 9,89 ευρώ για να το αποκτήσετε, αλλά σκοπός του είναι να οργανώσει την τσέπη σας. Πρόκειται για ένα άριστο πρόγραµµα οργάνωσης των οικονοµικών σας, µε δυνατότητα παρακολούθησης όσων συµβαίνουν σε όλους τους λογαριασµούς σας και τακτική µελέτη όλων των εξόδων και των εσόδων σας. Θα τη βρουν ιδιαίτερα χρήσιµη όσοι σχεδιάζουν να κάνουν µία αγορά ή θέλουν να ελέγξουν αποτελεσµατικά τα οικονοµικά τους.

Όσοι θέλουν να κρατούν σηµειώσεις από όσα τους απασχολούν καθηµερινά, µπορούν να χρησιµοποιήσουν το Action Note, το οποίο έχει απλό interface αλλά µεγάλες δυνατότητες, καθώς οι σηµειώσεις σας µπορούν να εµφανίζονται στο Action Center και από εκεί µπορείτε να τις διαχειρίζεστε. Με τη χρήση χρωµάτων, µπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τις σηµειώσεις σας για ακόµα καλύτερη οργάνωση.

To Modern Translator είναι µία εφαρµογή που θα σας ζητήσει το ποσό των 4,99 ευρώ για να την αποκτήσετε και η δουλειά της είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε φράσεις και λέξεις σε 150 διαφορετικές γλώσσες του κόσµου, ενώ µπορεί να κάνει και µετάφραση σε 20 διαφορετικές γλώσσες µε τη χρήση της κάµερας της συσκευής σας.
Κοινωνική και online ζωή
Ένα µεγάλο µέρος της ζωής µας αναλώνεται online, που σηµαίνει ότι χρειαζόµαστε και τις αντίστοιχες εφαρµογές. Εδώ δεν θα γίνει αναφορά στις εφαρµογές για το Facebook και το Twitter, αλλά διάφορες άλλες εναλλακτικές. Ξεκινούµε από το Grover Pro, το οποίο αποτελεί µία εφαρµογή για να δηµιουργείτε podcasts για smartphones, υπολογιστές και το Xbox, και κοστίζει 2,99 ευρώ. Αποτελεί ένα εργαλείο µε εύκολο interface και µπορεί να χαρακτηριστεί ως µία λύση “όλα σε ένα”.

To Readit είναι µία εφαρµογή για το οµώνυµο κοινωνικό δίκτυο, µε τη διαφορά ότι εδώ έχουµε να κάνουµε µε ένα µινιµαλιστικό interface. Το καλό της εφαρµογής αυτής είναι ότι σχεδόν εξαφανίζεται στο παρασκήνιο και αφήνει τα σηµαντικά στοιχεία να εµφανίζονται στο προσκήνιο.
Για τους fans της µουσικής, η επιλογή του Audiocloud αποτελεί µονόδροµο, αφού οι χρήστες συσκευών µε λειτουργικό σύστηµα Windows 10 που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Soundcloud, καλό θα είναι να το εγκαταστήσουν. Κατά την ταπεινή µας άποψη είναι πιο καλή επιλογή από το Groove app της Microsoft.
Ώρα για γυµναστική
Το Fitbit µάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί µία από τις πιο γνωστές εφαρµογέςγια να διατηρείστε σε φόρµα. Τα Windows 10το υποστηρίζουν πλήρως, σε µία universal εφαρµογή, ενώ οι δηµιουργοί του σηµειώνουν ότι σύντοµα η εφαρµογή θα αποκτήσει και επιπρόσθετα χαρακτηριστικά. Πάντως, οι διαθέσιµες επιλογές για fitness apps στο οικοσύστηµα των Windows είναι περιορισµένες, εποµένως το Fitbit είναι µία σταθερή επιλογή για τη µνήµη των συσκευών σας.
Μπορείτε να προγραµµατίζετε την προπόνησή σας, να θέτετε όρια κιλών, θερµίδων που θέλει να χάσετε σε ένα δεδοµένο χρονικό διάστηµα, καθώς και να βλέπετε ανασκοπήσεις της συνολικής σας δραστηριότητας σε τακτική βάση.
Εργαλεία
Action Note
Audiocloud
Modern Translator
Money Tracker Pro
Power Planner
Enpass
Readit
Grover Pro
Fitbit
Δυνατότητες
Οργάνωση χρόνου
Task Management
Διαχείριση οικονοµικών
Μετάφραση
Social networking
Δυσκολία
2/10
Χρόνος
00:15:00
Προεκτάσεις
microsoft.com/en-us/store/apps
Απαιτήσεις
Windows 10
Λογαριασµός Microsoft
Σύνδεση στο Internet
ΝΑΙ
Εάν έχετε µία Windows 10 συσκευή και θέλετε να δοκιµάσετε νέες και χρήσιµες εφαρµογές.
ΟΧΙ
Εάν έχετε ήδη στη συσκευή σας όλες τις εφαρµογές που χρειάζεστε και δεν θέλετε να πειραµατιστείτε.
πηγή: gr.pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου