ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η Τουρκία είπε «ναι» - Πύρρειος νίκη για τον Ερντογάν


Η Τουρκία είπε «ναι» - Πύρρειος νίκη για τον Ερντογάν
Το «ναι» επικράτησε στο δημοψήφισμα στην Τουρκία, αν και με οριακή διαφορά από το «όχι», παρά τις αρχικές προσδοκίες του Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποτελέσματα στο 99,92% των ψήφων, το «ναι» ελάμβανε 51,23%, έναντι 48,77% του «όχι».
Η συγκεκριμένη ανοίγει μεν το δρόμο προς την υπερεξουσία μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης για τον Ερντογάν, αλλά δεν έχει τις διαστάσεις του θριάμβου που επεδίωξε όλο το προηγούμενο διάστημα, ανεβάζοντας τους τόνους της ρητορικής του και βάλλοντας κατά πάντων στο εξωτερικό, στοχεύοντας στο εσωτερικό του ακροατήριο.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή φαίνεται πως κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς άγγιξε το 86%.
Ερντογάν: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πηγές από το προεδρικό γραφείο.
Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος στήριξε την εκστρατεία του «ναι» προκειμένου να τους συγχαρεί για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Επανακαταμέτρηση ψήφων θα ζητήσει η αντιπολίτευση
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, έγινε γνωστό από την ηγεσία του.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου