ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τελετή αφής και άφιξη της Φλόγας στην Θεσσαλονίκη



Στα μηνύματα τους και τους χαιρετισμούς προς το κοινό, με την άφιξη της Φλόγας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημαρέλλος, ο Διευθυντής του Μαραθωνίου Δρόμου κ. Δρόσος
Χριστόπουλος και ο Παραολυμπιονίκης και τελευταίος λαμπαδηδρόμος Αντώνης Τσαπατάκης, εξεδήλωσαν την συγκίνηση τους για το σημαντικό γεγονός και την ελπίδα πως ο Αθλητισμός θα κυριαρχήσει σαν μέσο ελπίδας, άμιλλας και ευγενικού συναγωνισμού. Στην συνέχεια χορευτικοί σύλλογοι της Ενωσης Συλλόγων Θεσσαλονίκης, χόρεψαν τοπικούς και άλλους παραδοσιακούς χορούς στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Για τον αυριανό αγώνα όλα είναι έτοιμα και 21.000 περίπου δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, από κάθε πόλη και χώρα θα πάρουν μέρος σε αυτή την γιορτή του Αθλητισμού. Με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», οι δρομείς θα στείλουν ένα τεράστιο μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από τη διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα.
Στην κατηγορία ανδρών, όπως είναι γνωστό στην εκκίνηση θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Συμιριώτης, καθώς και ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος. Στις γυναίκες, τη νίκη θα διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, η Στεφανία Λεοντιάδου και η 2η στην περσινή κούρσα Μαρία Βράιτς από την Κροατία, ενώ πρόσθετο κύρος δίνει η παρουσία της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Μαρίας Πολύζου.
Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. θα συμμετάσχουν ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη, αλλά και οι Βίκυ Καραγεωργάκη, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Ελένη Μιχαλά, Μαργαρίτα Ντίνα στις γυναίκες.
Επιπλέον, η πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη θα τρέξει και φέτος στο Δρόμο των 5.000μ. με στόχο να επαναλάβει την αντίστοιχη περσινή νίκη της, οι Αθηνά Κοΐνη και Αναστασία Μαρινάκου. Στα 5.000μ. θα λάβουν επίσης μέρος ο Πασχάλης Τερζής στους άνδρες και οι Γεωργία Δημητριάδου, Φανή Δημητριάδου, Μαρία Λουκίδου, Ευαγγελία Τζοβάρα στις γυναίκες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου