ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΞΑΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ


Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου στη Voria.gr


Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ συγκαλείται στη 1 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Δημήτρη Τσερμενίδη ο οποίος επέστρεψε σήμερα από την Αθήνα, στη συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και τη συνάντηση της Τετάρτης στο υπουργείο Μεταφορών. Εκεί είχε διαφανεί ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα έρχονταν κάποια χρήματα στον ΟΑΣΘ προκειμένου να καταβληθεί μέρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει να προκαταβληθεί η τελευταία δόση Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση καθώς και ότι θα γίνει προεκταμίευση μέρος των 18 εκατ. ευρώ τα οποία συμφώνησε να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΑΣΘ από την αύξηση του ΦΠΑ. Ωστόσο, όπως εξήγησε στην Voria.gr ο κ. Τσερμενίδης, από τις συναντήσεις που είχε χθες στο υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι δεν έχει κινηθεί καμία τέτοια διαδικασία. «Την Τετάρτη τελειώνει και ο Νοέμβριος και συμπληρώνουμε τρεις μήνες απλήρωτοι. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ερωτηθείς σήμερα κατά την επίσκεψη του σε εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης για τον χρόνο πληρωμής του ΦΠΑ ο κ.Σπίρτζης αρκέστηκε να πει ότι «θα γίνει γρήγορα», ενώ έστειλε «χαιρετισμούς» στους εργαζόμενους. Κατέστησε, δε, σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει προκαταβολή της επιχορήγησης στον ΟΑΣΘ για τον μήνα Δεκέμβριο, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία».

Ο κ. Τσερμενίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προκηρύξουν νέες κινητοποιήσεις, παραπέμποντας για την τελική απόφαση στη συνεδρίαση του δ.σ. του σωματείου η οποία ξεκινά σε λίγη ώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι εάν δεν έρθουν τα χρήματα τα οποία υποσχέθηκε ο κ. Σπίρτζης ο Οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τη μισθοδοσία. «Μπορούμε να δίνουμε μόνον 25.000 ευρώ από τα ημερήσια έσοδά μας. Όμως αυτά δεν αρκούν» τόνισε ο κ. Στεφανίδης. Εξέφρασε, πάντως, τη βεβαιότητα ότι μέσα στην άλλη εβδομάδα θα έρθουν χρήματα στον ΟΑΣΘ.
,

Πηγή: http://voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου