ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΟΣ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ (3-2) ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ



Με τρομερό σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Δικέφαλος πήρε μια μεγάλη νίκη στην Ιταλία και κρατά την τύχη τα χέρια του.


Ο ΠΑΟΚ έπιασε την Φιορεντίνα στον ύπνο και προηγήθηκε μόλις στο 5΄όταν ο Κάμπος σούταρε από μακριά, ο Λετζερίνι δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Σάκχοφ πλάσαρε για το 0-1 πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ομάδας.

Μάλιστα λίγο έλειψε να διπλασιάσει το προβάδισμά του όταν στο 8΄, ο Ροντρίγκες σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Λετζερίνι.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς συνέχισαν εντυπωσιακά και κλείνοντας καλά τους χώρους εκμεταλευόμενοι την ταχύτητα των Κάμπος-Ροντρίγκες αλλά και τα λάθη των παικτών του Πάουλο Σόουζα.

Στο 18΄, ο Δικέφαλος έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία ξανά με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκες αλλά ο Λετζερίνι απέκρουσε εντυπωσιακά στερώντας από τον Καποβερντιανό άσο την ευκαιρία να σκοράρει.

Η Φιορεντίνα αντέδρασε και ένα λεπτό αργότερα έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση όταν ο Μπερναρντέσκι εκμεταλεύτηκε το λάθος του Κρέσπο αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στο δοκάρι του Μπρκιτς.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία όταν στο 21΄ο Κριστοφόρο γύρισε την μπάλα ωραία στον Τέγιο αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην επαναφορά της φάσης, ο Μπρκιτς απέκρουσε το πλασέ του Μπαμπακάρ.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν ισχυρή και στο 24΄ο Μπαντέλι έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν Μπαμπακάρ έστρωσε την μπάλα στον Κροάτη μέσο αλλά το σουτ του μέσα από τη μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ από αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Στο 33΄η Φιορεντίνα κατάφερε να μειώσει όταν ο Μπαμπακάρ έστρωσε την μπάλα στον Μπερναρντέσκι που με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Μπρκιτς στην αριστερή του γωνία για το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Πάουλο Σοουζα μπήκαν αποφασισμένοι για να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν όταν στο 50΄o Μπαμπακάρ υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Κρέσπο και σούταρε δυνατά για το 2-2 και το 4ο του φετινό γκολ στο Europa League.


Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 52΄για να προηγηθεί εκ νέου όταν ο Κάμπος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λετζερίνι, γύρισε την μπάλα στον Ροντρίγκες και αυτός από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε αλλά ο Τόμοβιτς ως από μηχανής θεός έσωσε την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 60΄ήταν η σειρά των γηπεδούχων για ν' απειλήσουν όταν ο Κιέζα έκαν ωραία κίνηση από τ' αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε εκτός εστίας.

Στο 79΄οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Δημήτρη Πέλκα αλλά το σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού μπλόκαρε ο Λετζερίνι.

Ο Δικέφαλος είχε την τελευταία λέξη στην αναμέτρηση όταν στο 93΄ο Ροντρίγκες βγήκε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Τόμοβιτς και με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος των διχτύων του Μπρκιτς για το 2-3.
Πλέον ο Δικέφαλος κρατά την τύχη στα χέρια του καθώς σε συνδυασμό με τη νίκη της Σλόβαν Λίμπερετς κόντρα στην Καραμπάγκ (3-0) είναι ισόβαθμος με την αζερική ομάδα και εφόσον καταφέρει να επιβληθεί επί των Τσέχων για την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα θα είναι αυτός που θα πάρει την πρόκριση για την φάση των «32».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου