Μια νέα έρευνα, στην οποία
συμμετείχαν 410.000 εθελοντές από διάφορες χώρες της Ευρώπης
(συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση
συγκεκριμένων ροφημάτων μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του
εγκεφάλου.
Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν
τουλάχιστον μισή κούπα καφέ ή τσάι την ημέρα, προστατεύουν την υγεία
του εγκεφάλου τους μειώνοντας τις πιθανότητες ανάπτυξης γλοιώματος.
Ειδικότερα, όσοι καταναλώνουν
περισσότερα από 100 ml καφέ ή τσάι την ημέρα, έχουν 34% λιγότερες
πιθανότητες να αναπτύξουν γλοίωμα.
Ο διευθυντής του Κέντρο Εγκεφάλου
& Σπονδυλικής Στήλης στην Ιατρική Σχολή Bryan του Τέξας και
υπέυθυνος της έρευνας, δρ Jonathan Friedman, επεσήμανε:
«Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι πιο συστατικό
των αγαπημένων ροφημάτων είναι αυτό που έχει τα ευεργετικά
αποτελέσματα, αλλά υποψιαζόμαστε πως είναι τα φυσικά αντιοξειδωτικά».
Το γλοίωμα είναι ο ιατρικός όρος για την
περιγραφή των όγκων που σχηματίζονται στον κολλώδη ή υποστηρικτικό ιστό
του εγκεφάλου, καθώς πάνω από το ένα τέταρτο των καρκίνων του εγκεφάλου
και το 80% των καλοηθών εγκεφαλικών όγκων είναι γλοιώματα. madata.gr
boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου