ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Το πάρτι έχει τελειώσει (video)



Μετωπική σύγκρουση του υπουργείου Υποδομών με τον ΟΑΣΘ. Το πάρτυ έχει τελειώσει διαμήνυσε από την Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης.


Ο υπουργός τόνισε ότι μπαίνουν θέματα για την τήρηση από την πλευρά του ΟΑΣΘ  της σύμβασης που υπάρχει.

"Δεν είναι θέματα που τα διαπιστώσαμε τώρα εμείς, είναι θέματα που διαχρονικά δεν τηρεί ο ΟΑΣΘ. Επομένως αν δεν λυθούν αυτά τα θέματα θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την επιδότηση του ΟΑΣΘ" συμπλήρωσε.

Ένα από τα θέματα που υπάρχουν διαχρονικά, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι ο ΟΑΣΘ δεν δίνει στοιχεία που του ζητούνται όπως και να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα στο ΣΑΣΘ για να υπάρχει μια επίβλεψη στο συγκοινωνιακό έργο, στα εισιτήρια σε όλα αυτά που οφείλουν ο ΣΑΣΘ και οι δημόσιες υπηρεσίες να ελέγχουν τον ΟΑΣΘ.

"Όφειλαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια να εγκαταστήσουν ηλεκτρονικό σύστημα και να υπάρχει μια διαφάνεια στην λειτουργία του ΟΑΣΘ από τη στιγμή που χρηματοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο. Το πάρτυ έχει τελειώσει" διαμήνυσε ο υπουργός χωρίς να θέλει να αποκαλύψει ούτε στις ενέργειες που θα προβεί το υπουργείο, αποκλείοντας συνάντηση με την διοίκηση του οργανισμού όσο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ παρέπεμψε στον ΟΑΣΘ στην ερώτηση αν έχει δοθεί κάποιο deadline για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.



Για τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε πως η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου θα ολοκληρωθεί όπως και με τα υπόλοιπα 13 αεροδρόμια.

"Η επίσκεψη στο αεροδρόμιο έγινε για να επιταχυνθούν τα έργα τα οποία πριν λίγους μήνες ξεκίνησαν και πάλι. Είναι δύο έργα τα οποία είχαν πολλα προβλήματα και ήταν κολλημένα και για τεχνικούς λόγους δεν είχαν επιλυθει και για θέματα πληρωμής. Αυτά επιλυθηκαν το έργο έχει ξεκινήσει κανονικά και είναι σε πλήρη εξέλιξη" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Έθεσε ως χρονοδιάγραμμα την ολοκλήρωση των δύο έργων μέχρι το Μάρτιο του 2017. Ξεκαθάρισε δε πως η χρηματοδότηση των έργων δεν θα έχει καμία σχέση με τις τιμές των εισιτηρίων.

Ο Χρ. Σπίρτζης μετά το αεροδρόμιο, θα έχει διαδοχικές συναρτήσεις με την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Μ. Κόλλια - Τσαρουχά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Στην συνέχεια θα δεί τα αρχαία στον σταθμό της Βενιζέλου ενώ στις 7 το απόγευμα σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων της πόλης στο ΤΕΕ, θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση του έργου.
 rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου