ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αποσύρεται το παράλληλο πρόγραμμα- Αντιδρούν οι εταίροι

Στην απόσυρση του "παράλληλου προγράμματος", μετά από αντίδραση των εταίρων, προχωράει η κυβέρνηση, έχοντας την πρόθεση να το επαναφέρει μετά την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να τεθεί υπό την επεξεργασία των δανειστών.


Το "παράλληλο πρόγραμμα" αντιμετωπίζει την αντίθεση των εταίρων, οι οποίοι θεωρούν ότι το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που επιβαρύνουν δημοσιονομικά την ελληνική οικονομία και δεν προβλέπονται στο Τρίτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η τρόικα δεν ήταν ενήμερη ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Πολλές από τις προτάσεις των άλλων υπουργείων, που περιλαμβάνονταν στο "παράλληλο πρόγραμμα", δεν ήταν κοστολογημένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους ώστε το παράλληλο πρόγραμμα να εξεταστεί στις αρχές του 2016.

Η προσωρινή απόσυρση του ν/σ αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο", είπε ότι στόχος της κυβέρνησης για το 2016 είναι 80% "παράλληλο πρόγραμμα" και 20% Μνημόνιο.

Το θέμα της απόσυρσης ανέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Euro-working Group, που εξετάζει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στήριξης, ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που υποστήριζαν ότι δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένες οι διατάξεις του νομοσχεδίου.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου