ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

General Motors: Τέλος στα αυτοκίνητα με βενζίνη και πετρέλαιο- Το σχέδιο για ηλεκτρικά ΙΧ

 


General Motors: Τέλος στα αυτοκίνητα με βενζίνη και πετρέλαιο- Το σχέδιο για ηλεκτρικά ΙΧ

Η GM ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι θα επενδύσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα αυτόνομης οδήγησης, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η General Motors Co (GM) ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι θέτει ως στόχο μέχρι το 2035 να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων όλα τα νέα αυτοκίνητα, SUV και ελαφρά ημιφορτηγά που θα πουλά.

Πρόκειται για μία δραματική στροφή της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μακριά από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Η GM έχει επίσης ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να έχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2040, ενώ προχώρησε στη δραματική αυτή ανακοίνωση μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν και τις εξαγγελίες του για τον έλεγχο των αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και την προώθηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η αναφερόμενη αυτοκινητοβιομηχανία είχε πωλήσεις 2,55 εκατομμυρίων οχημάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη χρονιά, αλλά από αυτά, μόνο τα 20.000 οχήματα ήταν ηλεκτρικά μοντέλα Chevy Bolt hatchback.


Η GM ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι θα επενδύσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα αυτόνομης οδήγησης, μέσα στην επόμενη πενταετία. Τα κεφάλαια αυτά είναι αυξημένα από την αρχική πρόβλεψη επενδύσεων των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε προγραμματιστεί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι μετοχές της εταιρίας κατέγραψαν χθες άνοδο μέχρι 7,4% για να κλείσουν με άνοδο άνω του 3,5%.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Μέρι Μπάρα έχει σπρώξει επιθετικά την GM προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής εμπλοκής της στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, απομακρύνοντας την από τους κινητήρες βενζίνης.

Η ίδια ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η GM έχει συνεργαστεί με το Ταμείο Περιβαλλοντολογικής Άμυνας (EDF), μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, για «την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για ένα ηλεκτρικό μέλλον και μιας φιλοδοξίας για την εξάλειψη των εκπομπών καυσαερίων από τα νέα ελαφρά οχήματα μέχρι το 2035».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου