ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Εξι στους δέκα πολίτες επιφυλακτικοί έναντι του εμβολίου

 



Εξι στους δέκα πολίτες επιφυλακτικοί έναντι του εμβολίου

Τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει η προσπάθεια εμβολιασμού του πληθυσμού καταδεικνύουν δύο έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η πλειονότητα των πολιτών δείχνει επιφυλακτική.

Έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου διαπιστώνει ότι το 63% των Ελλήνων θεωρεί πιθανό το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ωστόσο μόνο το 42% των πολιτών προτίθεται να εμβολιαστεί.

Το εμβόλιο και τον εμβολιασμό "βλέπουν πιο θετικά οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία", εξηγεί στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο 104.9» του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η Δρ. Μαρίνα Ψιλούτσικου, Μέλος ΕΔΙΠ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της έρευνας, ενώ μια δυνατότητα να παρέχεται επιλογή μεταξύ εμβολίων διαφορετικών εταιρειών "θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά για όσους ήδη είναι θετικά διακείμενοι προς αυτό, ανασταλτικά για όσους έχουν ήδη επιφυλάξεις", αναλύει η υπεύθυνη της έρευνας.

"Ο φόβος για παρενέργειες και η αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά του είναι οι βασικοί λόγοι δισταγμού απέναντι στον εμβολιασμό. Πάντως, ένας στους τρεις στον πληθυσμό πιστεύει ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όλους", προσθέτει.

Αντίστοιχα και σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, μόλις το 33% δηλώνει διατεθειμένο να εμβολιαστεί αμέσως, ενώ το 19% δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί και το 42% θα περιμένει για ένα διάστημα. Το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, όπου το 29% -σχεδόν ένας στους τρεις δηλαδή- δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί, ενώ πιο επιφυλακτικοί είναι οι νέοι ηλικίας έως 24 ετών, καθώς το 64% δηλώνει πως θα περιμένει ένα διάστημα για να σιγουρευτεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου