ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Πότε επανασυντονίζουμε τα κανάλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 


Πότε επανασυντονίζουμε τα κανάλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συντονισμό καναλιών εκ νέου θα πρέπει να κάνουν πολίτες. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει αρχές του μήνα.

Αλλάζουν συχνότητες όλα τα κανάλια στην τηλεόραση, καθώς ένα μέρος στην περιοχή συχνοτήτων που εκπέμπουν πλέον θα χρησιμοποιείται από τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα. Η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea μέσω της οποίας εκπέμπουν σήμα όλα τα ιδιωτικά κανάλια στην τηλεόραση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

H συγκεκριμένη αλλαγή στα κανάλια που εκπέμπουν στην τηλεόραση βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αλλαγή στα κανάλια της τηλεόρασης θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου από την περιοχή του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ακολουθήσει τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Ικαρία και οι Κυκλάδες. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, όπως και των υπολοίπων περιοχών της χώρας όπου η απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021, θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό του τηλεοπτικού τους δέκτη.

Η διαδικασία της μετάβασης θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 με τελευταία περιοχή στην οποία θα αποδεσμευτούν οι ραδιοσυχνότητες των 700 MHz να είναι η Κρήτη. Για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αττικής η μετάβαση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2021 και 10 Αυγούστου 2021 αντίστοιχα.

 dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου