ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι βιαστικά το άνοιγμα της αγοράς - Το μήνυμα στους αρνητές των εμβολίων

 

Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι βιαστικά το άνοιγμα της αγοράς - Το μήνυμα στους αρνητές των εμβολίων


«Ίσως, όντως, να έπρεπε να είχαμε παρέμβει μία εβδομάδα γρηγορότερα στη Θεσσαλονίκη. Όμως, δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν lockdown νωρίτερα, ούτε είχαμε κάποια

τέτοια εισήγηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με το τι έγινε και ξέφυγε η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην πόλη.

«Πήραμε τις δραστικές αποφάσεις να πάμε στο δεύτερο lockdown όταν διαπιστώσαμε ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με εκθετική αύξηση κρουσμάτων και ταχύτατη αύξηση των εισαγωγών ασθενών με Covid-19», τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Status.

Κληθείς να σχολιάσει γενικά την εικόνα της πόλης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε μικρότερη πίεση στον πυκνό αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και μικρότερη περιφερειακά της πόλης», ανέφερε για την κατάσταση στην πόλη.

Για το ΕΣΥ είπε ότι αντέχει και κάλεσε σε ενότητα με φόντο την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα επόμενα βήματα ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα παρθούν βιαστικές αποφάσεις. «Θα είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας».

Μιλώντας και για το εμβόλιο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός» και πρόσθεσε πως «θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία. Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο. Προτρέπω να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ενώ για τους αρνητές είπε ότι κανείς δεν θα επιβάλλει σε κανέναν να κάνει το εμβόλιο ωστόσο μπορεί να το επιβάλει η ίδια η ζωή φέρνοντας ως παράδειγμα τα ταξίδια και ότι όσοι δεν εμβολιαστούν υπάρχει περίπτωση να μην μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της πολιτικής των εταιρειών.

Ενόψει τον εορτών ο πρωθυπουργός είπε: «Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί»

.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου